Politik

Skat droppede at føre ekstra kontrol med rockere

Stik imod hvad der var meningen, er 25 medarbejdere i Skat, der skulle bekæmpe organiseret kriminalitet, blevet fjernet og sat til andre opgaver.

Selvom politikerne havde afsat penge til 40 ekstra medarbejdere til at bekæmpe organiseret kriminalitet, har Skat egenhændigt flyttet 25 af medarbejderne til andre opgaver.

Det oplyser Skatteministeriet til TV 2.

Skat mødtes med Folketingets retsordførere torsdag formiddag, da ordførerne skulle forhandle om en ny rocker- og bandepakke.

Og her kom det altså frem, at en stor del af medarbejderne er blevet flyttet siden 2013.

De skulle ellers ånde rockerne i nakken efter den såkaldte ’Al Capone metode’, hvor man håber at fælde de kriminelle på manglende skatteindbetaling, hvis man ikke kan tage dem i færd med andre kriminelle handlinger.

Men området er altså blevet stærkt underprioriteret på trods af en politisk beslutning om det modsatte.

Ifølge ordførerne til stede ved mødet lagde Skat sig fladt ned og beklagede. Indsatsen vil nu igen blive opnormeret fra 15 til 40 mand, oplyser Skatteministeriet.

Skat skal lave redegørelse

Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen (S) kræver en redegørelse for forløbet, som hun kalder ’på ingen måde i orden’.

- Når vi laver politiske aftaler og sætter penge af til en ekstra indsat, så kan man ikke bare gøre det stik modsatte ovre i Skat. Som minimum skal vi orienteres. Derfor vil vi nu have en redegørelse for, hvordan det kan ske, at man flytter så mange medarbejdere. Vi skal blive klogere, og det må under ingen omstændigheder ske igen i fremtiden, siger hun.

Om det potentielt kan være en bevidst handling, at Skat har ignoreret politikernes prioritering, vil Bramsen først udtale sig om, når redegørelsen foreligger.