Thulesen Dahl: Jeg har ingen planer om at pege på Mette Frederiksen

Dansk Folkepartis vælgere føler sig mere røde end blå, men partiformanden afviser at pege på socialdemokraternes Mette Frederiksen som statsminister.

Et flertal af Dansk Folkepartis vælgere føler sig mere beslægtede politisk med Socialdemokraterne end med Venstre. Det viser en ny måling, Megafon har foretaget for TV 2. 

53 procent af DF-vælgerne, der har deltaget i målingen, svarer, at partiet efter deres opfattelse ligger tættere på Mette Frederiksens parti end Lars Løkkes. 

48 procent ønsker ligefrem, at Dansk Folkeparti danner regering med Socialdemokratiet ved næste folketingsvalg, hvorimod blot 36 procent foretrækker, at DF skal danner regering med Venstre. 

Men manden, der kan gøre vælgernes ønsker til virkelighed, har ikke tænkt sig at pege på Mette Frederiksen som statsminister ved næste folketingsvalg. 

- Nej, det har jeg ikke planer om, siger DF-partiformand Kristian Thulesen Dahl. 

- Jeg har planer om at få Dansk Folkeparti i en situation, hvor vi har flere muligheder for at lave politik, for det er måden at få mere af vores politik igennem på. 

Har talt mere med Mette Frederiksen end med Helle Thorning

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har demonstreret partiernes fælles holdninger til en lang række sager den seneste tid: Nej til en hævelse af pensionsalderen. Nej til topskattelettelser. Nej til en flad boligskat. Nej til en nybygget politiskole. Nej til Uber.

Og senest demonstrerede de to partiledere de gode toner ved at stille op til interview sammen hos fagbladet 3F

Her illustrerede Thulesen Dahl forbrødringen mellem de to partier ved at sige, at han har "talt mere med Mette Frederiksen i månederne efter regeringsskiftet i 2015, end jeg talte med Helle Thorning i hele sidste valgperiode". 

Vil fortsætte tæt alliance med S

DF-formanden er dog endnu ikke parat til ligefrem at blande blod med socialdemokraterne.

Jeg ser det ikke som en realistisk mulighed ved det kommende valg. Men jeg vil meget gerne arbejde videre med en tættere alliance med Socialdemokratiet. 

Kristian Thulesen Dahl (DF) afviser at pege på Mette Frederiksen som statsminister

Han er bevidst om, at mange af hans vælgere ikke er imponerede over, hvad DF har fået gennemført siden valget i 2015.  

- Det er derfor, jeg åbner op for flere muligheder, så jeg både kan lave flertal med regeringen og med andre partier - herunder Socialdemokratiet. Det er en mulighed for, at vi kan få mere af vores politik igennem, siger Kristian Thulesen Dahl. 

Men hvad afholder dig fra at pege på Mette Frederiksen?

- Jeg synes slet ikke, det er der, vi er. For mig handler det om at placere Dansk Folkeparti i en situation, hvor vi kan få mest gennemført. Jeg tager den her måling som et udtryk for opbakning til den linje, jeg har lagt.

Kan du udelukke, at du vil pege på Mette Frederiksen som statsminister til næste valg?

- Jeg ser det ikke som en realistisk mulighed ved det kommende valg. Men jeg vil meget gerne arbejde videre med en tættere alliance med Socialdemokratiet, så jeg vil ikke udelukke noget på længere sigt. 

Du kan se hele 19 NYHEDERNES indslag her:  

53 procent af DF-vælgerne svarer i Megafon-måling, at partiet efter deres opfattelse ligger tættere på Mette Frederiksens parti end Lars Løkkes Venstre.

400 personer, der i dag ville stemme Dansk Folkeparti, er blevet spurgt, og undersøgelsen er derfor behæftet med en vis usikkerhed.