Politik

Måling: DF’s vælgere vil hellere have Frederiksen end Løkke

DF's vælgere foretrækker, at partiet samarbejder med Mette Frederiksen frem for Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, viser en ny måling.

Dynamikken i dansk politik er skiftet, siden Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og S-formand Mette Frederiksen er begyndt at finde et fællesskab.

I dag viser en ny Megafon-måling for TV 2 endda, at Dansk Folkepartis vælgere foretrækker, at partiet danner regering med Socialdemokratiet og Mette Frederiksen frem for Venstre og Lars Løkke Rasmussen.

Knap halvdelen af DF’s vælgere, 48 procent, ville foretrække en S/DF regering, hvis de helt selv kunne bestemme, mens 36 procent ville foretrække en V/DF regering, viser målingen.

Altså er det nok ikke helt forkert set af formand Kristian Thulesen Dahl, når han bruger mere og mere tid på at tale med Mette Frederiksen.

Der er dog et lille ’men’. De DF-vælgere, der nu foretrækker S frem for V, stemte trods alt på DF ved seneste valg vel vidende, at partiet ville pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Så enten er det ikke meget vigtigt for DF-vælgerne, hvem der peges på, eller også har de flyttet sig markant siden valget.

Mest til fælles med S

Hvis man ser på holdningen hos alle vælgere, altså også hos dem, der ikke stemte på Dansk Folkeparti, så synes de også, at det giver god mening med en S/DF-alliance.

Mere end halvdelen, 51 procent, mener, at DF politisk ligger tættest på Socialdemokratiet, mens kun 30 procent mener, at partiet har mest til fælles med Venstre.

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har demonstreret deres fælles holdninger til en lang række sager den seneste tid: Nej til en hævelse af pensionsalderen. Nej til topskattelettelser. Nej til en flad boligskat. Nej til en nybygget politiskole. Nej til Uber.

Senest demonstrerede de to partiledere de gode toner ved at stille op til interview sammen hos 3F. 

400 personer, der i dag ville stemme Dansk Folkeparti, er blevet spurgt, og undersøgelsen er derfor behæftet med en vis usikkerhed.