Politik

BLOG: Dannebrog hører hjemme i folketingssalen

BLOG: Når Folketinget til oktober slår dørene op til en ny politisk sæson, bliver det med Dannebrog som nyt fast inventar.

Således vil der være en dannebrogsfane tæt på talerstolen i folketingssalen. Det har et enigt præsidium netop vedtaget.

Diskussionen om, hvorvidt Dannebrog skulle pryde folketingssalen, har ellers pågået i årevis efterhånden. Her har jeg været klar fortaler, da dannebrog så afgjort hører hjemme i vores alles folketing. For mig er det helt naturligt, at Danmarks nationalflag har en central placering i det danske parlament.

Dannebrog som nationalt symbol

Da vi i forbindelse med seneste folketingsåbning havde hængt Dannebrog op, vakte det også stort røre. Dengang blev det diskuteret, om Dannebrog var for nationalt et symbol. Et argument jeg dog har svært ved at følge, for hvordan kan Dannebrog blive for nationalt? Selvfølgelig er Dannebrog et nationalt symbol, men det vajer nu engang også i en nation, der hedder Danmark.

Dannebrog er først og fremmest symbolet på vores folkelige fællesskab. Dannebrog er verdens ældste nationalflag og betyder egentlig danernes fane. Ifølge sagnet faldt det ned fra himlen den 15. juni 1219 ved slaget ved Lyndanise i Estland, hvor danskerne vandt herredømmet over det nordlige Estland. Det er også herfra, at vi har referencen til Valdemarsdag.

Vi bør alle være stolte over at være danske

For mig er Dannebrog med til at forene os danskere. Uanset hvilken politisk overbevisning vi har, så bør vi alle være stolte over at være danske. Og det vil minde os om værdien af et dansk sammenhold. At vores allesammens flag nu permanent skal hænge i folketingssalen, glæder mig derfor umådeligt meget.