Politik

- Man behøver ikke høre bryllupsklokker, bare fordi to mennesker flirter i en sofa

Mette Frederiksen og Thulesen er enige om at afvise en række af regeringens centrale forslag. V-ordfører tager nye meldinger fra S og DF med ro.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti samarbejder tættere end nogensinde. Og det kan ikke afvises, at de to store partier på sigt finder sammen i et regeringssamarbejde.

Sådan lød meldingen fra S-formand Mette Frederiksen og DF-formand Kristian Thulesen Dahl, der mandag i deres første dobbeltinterview nogensinde understregede, hvor tæt de to tidligere politiske ærkefjender i dag er på hinanden.

Lad os nu tage en fornuftig snak med Dansk Folkeparti om det her. Det går jeg altså ikke i panik over.

Jakob Ellemann, Venstres politiske ordfører

Hos det nuværende regeringsparti Venstre, der er afhængige af Dansk Folkepartis mandater for at kunne blive ved magten, tager man imidlertid det stadigt tættere parløb mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti med ro.

- Jeg tror, man skal tage det med et gran salt. Nu ved jeg godt, at det er Valentines dag, men man skal ikke høre bryllupsklokker, bare fordi man ser to søde mennesker flirte i en sofa, siger Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann.

- Sidst jeg hørte Kristian Thulesen Dahl sige noget om regeringssamarbejde var sidste sommer til Folkemødet, hvor han gerne ville i regering med Venstre. Så skal vi nu ikke klappe hesten.

I deres første dobbelt interview nogensinde står S og DF side om side - blandt andet i spørgsmålet om pensionsalder.

V: Mette F ønsker at riget står i stampe

I en lang række aktuelle politiske sager står Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i øjeblikket skulder ved skulder: De siger blandt andet nej til en hævelse af pensionsalderen. Nej til topskattelettelser. Nej til en flad boligskat. Nej til en nybygget politiskole. Og nej til Uber

DF og S – det nye par i dansk politik

Hvad er der sket med forholdet mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, siden Poul Nyrup sagde, at DF aldrig ville blive stuerene. Og er der tale om et nyt par i dansk politik, som i fremtiden vil gå i regering sammen? Det ser NEWS nærmere på i magasinet ”DF og S – det nye par i dansk politik?”, som sendes klokken 18.20 og som du også efterfølgende kan se på TV 2 PLAY. Vært er Charlotte Beder og i panelet er en række politiske kommentator – blandt andre Hans Engell, Peter Goll og Peter Lautrup-Larsen.

Dermed ser det ud til at blive særdeles svært for VLAK-regeringen af få gennemført sin politik på en række yderst centrale områder. Topskattelettelser, en hævelse af pensionsalderen og en flad boligskat er således nogle af den borgerlige trekløverregerings mærkesager.

- Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har en interesse i at få gennemført deres politik, hvor de kan. Og det er tilsyneladende på de områder, hvor der ikke skal ske noget. Og så kan Dansk Folkeparti føre politik med os, der hvor der skal ske noget, siger Jakob Ellemann.

Men hvorfor er det ikke Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl, der sidder sammen i det interview?

- Det er fordi Lars Løkke og Thulesen Dahl enes om ting, hvor der skal ske noget. Thulesen Dahl og Mette Frederiksen enes om ting, hvor der ikke skal ske noget. Og det er nu engang ikke i Venstres natur, siger V-ordføreren og fortsætter:

- Der er en lang række områder, hvor vi enes med Dansk Folkeparti. Vi har gennemført 40 stramninger på udlændingeområdet, siden Venstre kom i regering. Vi har gennemført finanslove sammen med Dansk Folkeparti. Her har vi et godt samarbejde. Så er der nogle områder, hvor de har en anden politisk holdning end vi. Og der vælger de så Mette Frederiksen, som ønsker, at riget står i stampe, siger Jakob Ellemann.

- Lad os nu tage en fornuftig snak med Dansk Folkeparti om det her. Det går jeg altså ikke i panik over.