Politik

BLOG: Lars Løkkes pensionsplaner er dødsdømte

BLOG: Løkke kan lige så godt skyde en hvid pil efter at finansiere topskattelettelser med højere pensionsalder. Lars Løkke Rasmussen og ”Danmarks mest liberale regering nogensinde” har planer om topskattelettelser betalt af almindelige danskeres slid og slæb.

BLOG: Løkke kan lige så godt skyde en hvid pil efter at finansiere topskattelettelser med højere pensionsalder.

Lars Løkke Rasmussen og ”Danmarks mest liberale regering nogensinde” har planer om topskattelettelser betalt af almindelige danskeres slid og slæb. De skal nemlig finansieres ved at hæve pensionsalderen, men om det er 1, 2 eller måske 3 år vil Lars Løkke ikke ud med.

Men det er sådan set også lige meget.

For lad os bare slå fast: regeringens planer om at tvinge nedslidte danskere længere tid på arbejdsmarkedet bliver ikke til noget.

Hæver ikke pensionsalderen

Vi har i Socialdemokratiet længe sagt nej til at hæve pensionsalderen, sådan som statsministeren har foreslået igen og igen. For der er mange mennesker, som ikke har helbredet til at arbejde endnu længere. Og da slet ikke for at finansiere topskattelettelser. Man skal huske, at dem, der starter tidligst på arbejdsmarkedet, og dermed arbejder i længst tid inden pensionen, også ofte har de hårdeste job.

Så vi er naturligvis glade for at høre, at Dansk Folkeparti nu også melder klart ud, og siger nej til statsministerens pensionsplaner. Så længe Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti sammen står vagt om de hårdtarbejdende danskeres ret til at trække sig tilbage med værdighed, så har Lars Løkke ikke flertal for sin politik, og så er hans pensionsplaner dødsdømte.

Dermed lader ”Danmarks mest liberale regering nogensinde” hverken til at have opbakning i Folketinget eller blandt befolkningen, hvor næsten 200.000 mennesker har skrevet under på at pensionsalderen ikke må hæves.

Den fælles melding giver også gode perspektiver for samarbejde i fremtiden. Vi er optaget af at få socialdemokratisk politik igennem, og derfor samarbejder vi naturligvis med alle, der vil i samme retning som os.

Tiden med fastlåst blokpolitik er forbi, og det er godt for Danmark. Det er også godt for velfærdssamfundet og de almindelige danskere, når Socialdemokratiet og andre partier i folketingssalen kan samle flertal mod regeringens skæve politik.