BLOG: Hjemvendte IS-krigere udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko for det danske samfund

16x9

BLOG: Forleden dag kunne de tyrkiske myndigheder oplyse, at de har arresteret en dansk og en svensk statsborger, som begge er under anklage for at planlægge terror i Europa. Begge de anholdte er født i Mellemøsten og er senere blevet statsborgere heroppe, hvorefter de på et tidspunkt er rejst tilbage til Mellemøsten for at tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat (IS).

Man behøver ikke at være uddannet i en efterretningstjeneste for at regne ud, at de hjemvendte IS-krigere udgør en ekstrem høj sikkerhedsrisiko, når de forsøger at vende hjem til Europa efter et mislykket forsøg på at oprette et islamisk kalifat. Det kan også være de vurderer eller er beordret til at tjene formålet mht. oprettelsen af en kalifat-stat indirekte ved at begå terrorhandlinger i Vesten. ISIS har af flere gange bebudet, at de vil angribe de europæiske lande, hvilket jo også er sket adskillige gange over de senere år - og i varierende omfang inspireret af og decideret beordret af IS.

Vi bør ikke bare vente på det sker men forebygge angreb fra de hjemvendte IS-krigere.

I Dansk Folkeparti er vi af den faste overbevisning, at hjemvendte IS-krigere hverken kan eller bør forsøges integreret tilbage i vores samfund. De bør slet ikke lukkes ind igen efter deres ugerninger i Syrien eller Irak og således forvises fra Danmark på livstid.

Fratag dem statsborgerskabet

Skulle de hjemvendte IS-krigere være i besiddelse af et dansk statsborgerskab, som i tilfældet beskrevet ovenfor, så skal dette fratages dem. For jeg må ærligt indrømme, at jeg frygter et eller flere terrorangreb fra disse desperate islamister, der har set deres visioner om et islamisk kalifat synke i grus. Disse islamister må være dybt desperate, efter de er gået i krig med de lande, hvor de havde statsborgerskab eller opholdstilladelse i håbet om at udslette vores samfundsform, for derefter at finde ud, at det er kalifatet, som nu er ved at synke i grus for øjnene af dem.

Det er derfor nødvendigt med ekstra meget kontrol ved de danske grænser i disse tider for at imødegå terrortruslen fra såvel kendte som ukendte tilhængere af IS, som vil hævne deres nederlag ved at tage nogle af os "vantro" med sig i døden i terroraktioner eller, tror de ved aktioner her i Vesten kan tjene deres hedeste drømme om et altomfattende islamisk kalifat.