Politik

Uber-direktør 'ekstremt skuffet' over ny taxalov: Truer vores eksistens

Ubers direktør er ’ekstremt skuffet’ over den taxalov, regeringen har vedtaget i dag. Den truer firmaets eksistens, siger han.

Direktøren for Uber i Danmark kritiserer den nye taxalov, der er blevet vedtaget på Christiansborg i dag.

- Det er ærgerligt at se Danmark tage et skridt tilbage. Uber er blevet omfavnet af mere end 2000 chauffører, hvis familier er afhængige af denne service, og af mere end 300.000 brugere. Denne aftale truer selve Ubers og andre lignende tjenesters eksistens i Danmark, skriver Carl Edvard Endresen i en kommentar til TV 2.

Torsdag formiddag blev regeringen, Dansk Folkeparti, SF, de Radikale og Socialdemokratiet enige om en ny taxalovgivning.  Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har præsenterede aftalen, der gør livet svært, hvis da ikke umuligt, for Uber. Aftalen slår fast, at Uber-chauffører skal have taxameter og sædefølere i bilerne, hvis de vil køre i Danmark.

- Vi er ekstremt skuffede over den politiske aftale om en ny taxilovgivning der er blevet fremlagt i dag. Regeringer rundt omkring i hele verden omfavner teknologi og innovation gennem lovgivning, som øger valgmulighederne for forbrugerne og som forbedrer byerne gennem bedre transportmuligheder, siger Endresen med henvisning til, at Uber opererer uden de store problemer i mange andre europæiske storbyer.

’Åndssvag aftale’

Aftalen om den nye taxalov har da også allerede givet anledning til politisk fnidder internt i regeringspartierne.

De konservatives Rasmus Jarlov kalder det ’prisen for at sidde i regering’ og skriver i en pressemeddelelse, at K havde lovet regeringen at stemme for lovforslaget.

Liberal Alliances Joachim B. Olsen, der har været en åben fortaler for netop Uber, er også rasende. Han kalder aftalen ’fuldstændig åndssvag’.

- Pointen her er, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ikke har ønsket Uber i Danmark. Og jeg synes, at de har været ekstremt usaglige. De har ikke gjort nogen som helst indsats for at sætte sig ind i, hvad de her nye teknologier medfører i form af billigere priser og at folk nemt kan komme til at tjene penge, siger han om de to store partier, som regeringen har indgået aftalen med.