Støjberg søger udsmidere: Vil du hjælpe med at sende udlændinge hjem?

Udlændinge- og Integrationsministeriet vil ansætte tre nye personer, der aktivt skal sørge for at få sendt udlændinge hjem til Somalia og Irak.

'Udlændingeattachéer' hedder det på diplomatsprog. I virkeligheden er der tale om en slags udsmidere, der skal sørge for, at udlændinge med ulovligt ophold bliver sendt tilbage til deres hjemlande.

Det kan man se i et jobopslag fra Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Her søger man 'Udlændingeattachéer til de danske ambassader i Afghanistan og Kenya og en særlig udsendelsesrådgiver med udgangspunkt i København'.

Arbejdsbeskrivelsen for udlændingeattachéerne lyder blandt andet, at de skal ’fremme sager om udsendelse, herunder ved at skabe grundlaget for, at der kan gennemføres udsendelse, og ved efter behov at bistå i forbindelse med gennemførelse af konkrete udsendelser ’

Frit oversat betyder det noget i retning af, at man skal hjælpe med at overtale myndighederne i Afghanistan, Somalia, Irak og Sydsudan til at tage imod deres egne statsborgere, som har fået afslag på asyl i Danmark.

På arbejde i Somalia

De tre stillinger er fordelt mellem København, Kenyas hovedstad Nairobi og Kabul i Afghanistan. Med base i Kenya vil attachéen i Afrika også skulle rejse til Somalia for at bistå med hjemsendelser hertil. For nylig kom det ellers frem, at de danske udlændingemyndigheder mener, at det er for farefuldt, at færdes i Somalias hovedstad Mogadishu - i hvert fald for almindelige danskere.

I 2015 rejste en delegation til Somalia for at undersøge forholdene i landet med henblik på at kunne sende somaliske flygtninge i Danmark hjem, men de danske embedsmænd blev kun én dag i Somalia og forlod aldrig lufthavnen.

Hvis du synes det lyder som et fristende job, så kan du se stillingsopslaget her.

TV 2 arbejder på at få en kommentar fra ministeriet.