Venstre-borgmester angriber egen regering: - Det her dur jo ikke

Den Venstre-ledede regering bevæger sig ud på en risikofyldt rejse, når den vil pille ved boligskatten, lyder advarslen fra V-borgmester.

Som en del af en ny boligbeskatning vil regeringen fastfryse grundskylden frem til 2020. Det giver en gevinst på knap 22.000 kroner til en boligejer i Rudersdal, mens den gennemsnitlige gevinst er på 250 kroner i Tønder.

Den geografiske skævvridning har fået Hernings Venstre-borgmester Lars Krarup til at kritisere sin egen regering.

Tallene er udregnet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og til det skriver Krarup på Twitter:

- Sjældent jeg bruger AE som sandhedskilde. Men alligevel. Hvis blot trenden er rigtig, og det tror jeg den er, så dur det her jo ikke!!

I en sms til TV 2 uddyber han:

- Helt grundlæggende står jeg på det synspunkt, at når en Venstreledet regering begynder at rode med boligbeskatning, så roder man med noget af selve kernen hos kerne-Venstre-vælgeren, og det er en meget risikofyldt rejse, man som parti næppe kommer gennem uden store ar.

Lars Krarup mener altså ikke, at man fra Venstres side kan se sine vælgere i øjnene, når et forslag gør forskel på land og by.

Venstres Søren Pind har reageret på borgmesterens udmelding og svaret ham på Twitter:

- Skat på bolig er i sig selv en urimelighed. Husk Uffe...

Forhandlingerne dårligt fra start

Regeringen har endnu ikke fremlagt finansiering for forslaget, men tidligere har en sænkelse af rentefradraget været nævnt som en mulighed. Hvis det bliver en realitet, bliver regningen sendt til alle danske boligejere.

Senere onsdag tager regeringen imod Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og de Radikale i Finansministeriet, når forhandlingerne om boligskatten går ind i sin næste fase.

Men allerede tirsdag aften gik Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti sammen ud og kritiserede regeringen for at ikke at fremlægge finansiering af sit forslag om en flad boligskat og fastfrysning af grundskylden.

- Vi møder altid op til møderne, men når man forhandler noget så stort og vigtigt, så skal danskerne også vide, hvad konsekvenserne af forslagene er. Og det er vi også nødt til at vide som politiske med- og modspillere. Vores bekymring er, at det er helt almindelige husejere, der kommer til at betale, siger Mette Frederiksen (S).

Partierne mødes onsdag eftermiddag kl. 16.