BLOG: Sandheden er ilde hørt

BLOG: En svensk betjent har skrevet et opsigtsvækkende opslag om, at han er træt af, at han skal bruge al sin arbejdstid på kriminelle indvandrere.

I mit seneste indlæg her på siden skrev jeg om, at ”svenske tilstande” på tragisk vis er blevet et mere og mere skræmmende udtryk, der leder tankerne hen på lovløse parallelsamfund og indvandrerbanders grove kriminalitet, der blandt andet har medført en voldsom stigning i antallet af drab på den anden side af Øresund.

Nu har en svensk kriminalbetjent fra Örebro ved navn Peter Springare fået nok og skrevet et opsigtsvækkende opslag på Facebook om, at han er godt og grundigt træt af, at han skal bruge al sin arbejdstid på kriminelle indvandrere.

Han beskriver en helt almindelig arbejdsuge, hvor de sager han arbejder med handler om stribevis af voldtægter, afpresning, trusler, vold og trusler mod politiet, mordforsøg og narkokriminalitet. Peter Springare nævner også fornavnene på de mistænkte i sagerne: Ali Mohamad, Mahmod, Mohammed, Mohammed Ali og Christoffer.

Et enkelt svensk navn er sneget sig ind i udkanten af en narkosag, skriver Peter Springare lettere ironisk. Springare oplister endvidere lande, som repræsenterer ugens forbrydelser, og de inkluderer Irak, Tyrkiet, Syrien, Afghanistan, Somalia, ”ukendt land” og Sverige.

Peter Springares opslag har i den grad fundet genklang i den svenske befolkning. En gruppe på Facebook kaldet ”Stå upp för Peter Springare” har over 100.000 medlemmer. Mange kolleger fra politiet har udtrykt deres opbakning.

Én af kollegerne beretter, at det er en daglig udfordring at komme igennem telefonkøen til tolke-formidlingen, så man kan komme i gang med afhøringerne af de mange ikke-svensktalende mistænkte.

Fra officielt svensk hold har reaktionen været helt som forventet. Peter Springare er således blevet meldt til politiet for racisme af sin chef. Det kan vel ikke være anderledes i den politiske korrektheds højborg.

Men det er den helt forkerte tilgang. Vi skal kunne tale åbent om tingene. Der kommer ikke noget godt ud af at feje problemerne ind under gulvtæppet. Alle kan se de helt åbenlyse problemer, som den voldsomme indvandring til Sverige har medført. Det svenske eksempel viser, at problemerne ikke går væk, bare fordi man ikke vil tale om dem. Det forholder sig faktisk lige omvendt.