Politik

Kommentator: Mette F. er i gang med at dreje Socialdemokratiet til venstre

Mette Frederiksen er i gang med at lægge afstand til Thorning og dreje partiet til venstre, mener politisk kommentator.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen er i gang med at sætte en ny kurs for Socialdemokratiet. Og det er mod venstre, vurderer politisk kommentator Erik Holstein.

- Man er i gang med en gradvis venstredrejning af partiet, for man vil ikke for tidligt desavouere den regering, man selv har været medlem af.

Mette Frederiksen har på det seneste deltaget i flere opsigtsvækkende interviews, hvor hun har sagt, at "kapitalismen er blevet syg" og at hun sætter kampen mod ulighed i højsædet.

Derudover har udlændingeordfører Dan Jørgensen sagt, at "vi lød for borgerlige", da partiet sad i regering med Helle Thorning-Schmidt som statsminister:

- Man har fundet en cocktail af en noget mere venstre-drejet fordelingspolitik og så en ret stram udlændingepolitik. Og den cocktail er jo særdeles populær blandt rigtig mange vælgere, siger Erik Holstein, politisk kommentator, Altinget.dk i NEWS-magasinet Besserwisserne.

Helle Thornings tidligere spindoktor - Noa Redington - har også bemærket kursskiftet - som dog ikke overrasker ham:

- Det er naturligt, at en ny ledelse prøver at skabe sig sit eget rum omkring sig. Det kan ikke være anderledes. Den sjove diskussion er jo, hvor langt skal man gå? - siger han i NEWS-magasinet Besserwisserne.