Politik

Nu bliver der mulighed for kortere skoledag - men kun på 50 skoler

Skoler kan skære i antallet af timer og i stedet lægge turboforløb ind som en del af skoledagen i nyt forsøg.

En kortere skoledag kan allerede fra i år blive virkelighed for elever på 50 af landets folkeskoler.

Fra det kommende skoleår 2017/2018 sætter undervisningsminister Merete Riisager (LA) gang i et forsøg, der skal give skoler mulighed for kortere dage.

Det siger hun torsdag i en tale ved Kommunernes Landsforenings topmøde om børn og unge.

- I kølvandet på folkeskolereformen har der rejst sig en debat om skoledagenes længde. Den handler blandt andet om, hvorvidt børnene lærer mere, eller om resultatet er trætte og umotiverede børn, siger ministeren.

- For at få mere viden om det vil jeg nu sætte et treårigt forsøg i gang, hvor op til 50 skoler får mere fleksible muligheder for at forkorte skoledagen, siger hun.

Mindre understøttende undervisning

Hun peger på, at forsøget vil give mulighed for at skære i antallet af timer til understøttende undervisning. I stedet kan der lægges turboforløb og talentforløb ind som en del af skoledagen.

- På nogle skoler vil en kortere skoledag måske også åbne op for at lave mindre klasser, fordi ressourcerne bliver brugt anderledes, siger Merete Riisager.

Hendes parti, Liberal Alliance, har i kraftige vendinger kritiseret folkeskolereformen. Den blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget uden om LA i 2013.

Efter at være kommet i regering står LA dog bag reformen.