Efter hård kritik: Partier ændrer udskældt uddannelsesloft
Partierne bag uddannelsesloftet er nået til enighed om en opblødning af loven.
Et flertal i Folketinget er nået til enighed om at ændre på det stærkt omdiskuterede uddannelsesloft, der har til formål at ”begrænse dobbeltuddannelse”.
Oprindeligt skulle uddannelsesloftet, der blev vedtaget i december sidste år, forhindre, at en person efter endt uddannelse kunne påbegynde en ny uddannelse på samme eller lavere niveau. Men de regler er partierne bag aftalen nu klar til at bløde op på: Fremover vil man seks år efter endt uddannelse kunne påbegynde en ny uddannelse, selvom den er på samme - eller lavere niveau - end den uddannelse, man allerede har.
Det vil sige, at eksempelvis en uddannet pædagog fremover alligevel godt vil kunne læse til sygeplejerske - men først seks år efter at have afsluttet pædagoguddannelsen.
- Det er en rimelig tilstand, at man tager en gratis uddannelse. Og efter en rimelig tid får man mulighed for at skifte spor, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) på et pressemøde.
- Vi har lyttet til den kritik, der har været. Den har været voldsom, siger Socialdemokratiets uddannelsesordfører Mette Reissmann.
Glæde hos SF og Enhedslisten
Aftalen om uddannelsesloftet er indgået mellem trekløver-regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og blev mødt med voldsomme protester, da den sidste år blev vedtaget.
Mere end 60.000 har skrevet under på en underskriftsindsamling mod loven, der har været afholdt demonstrationer, og på Christiansborg har Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten protesteret.
Tirsdag morgen glæder en række af uddannelsesloftet kritikere sig på sociale medier over, at loven nu bliver ændret.
Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper skriver:
SFs formand Pia Olsen Dyhr:
Og Bente Sorgenfrey, formand for den faglige hovedorganisation FTF: