Politik

Tidligere bandemedlem om Papes pakke - Det er naivt at tro, de holder op med at skyde

Talsmand for tidligere bandemedlemmer, bakker op om justitsminister Søren Papes nye lovpakke med strengere straffe - i mangel af bedre.

Hos Foreningen af tidligere Bandemedlemmer er holdningen lunken til en ny lovpakke fra jusititsminister Søren Pape (K), der blandt andet vil indebære en skærpelse af straffen på 50 procent for at affyre skud i offentlighed.

- I mangel af bedre er det da godt nok. Men det er naivt at tro, at fordi man hæver straffen med 50 procent, så forsvinder alle våbnene op i den blå himmel. Det gør de ikke, siger Michael Green, talsmand for Foreningen af tidligere Bandemedlemmer, til TV 2.

Han mener lige så godt, man kan gøre straffen endnu hårdere.

- Man kan lige så godt hæve straffen endnu mere, fordi så kan det få nogle af dem til at tænke over sagerne, siger Michael Green. Han peger blandt andet på, at dem, der går med våben for at beskytte sig, kunne blive påvirket af det.

- De risikerer jo også at blive taget og fængslet, siger Michael Green.

Kan ikke forhindre skyderier

Men han påpeger at lovpakken ikke kan forhindre skyderier.

- Det forhindrer ikke folk i at skyde, folk tænker ikke sådan lige i situationen, siger Michael Green.

Hos motorcykelgruppen Hells Angels i Danmark, som politiet mistænker for at være involveret i bandekriminalitet, ønsker man ikke at forholde sig til Papes udspil.

- Ingen kommentarer, lyder det fra Jørn 'Jønke' Nielsen, dansk talsmand for Hells Angels.

Eva Smith, professor emeritus i jura på Københavns Universitet, mener ikke løsningen er øgede straffe - hun påpeger, at de unge, der bliver dømt for bandekriminalitet, skal ud af fængslet på et tidspunkt - og at de risikerer at falde tilbage i kriminalitet.

- Det vigtigste, vi kan gøre for de unge er at få dem ud af banderne, siger hun til TV 2.

Justitsminister Søren Papes rocker- og bandelovpakke bliver lanceret for regeringen på Tøystrup Gods i Ryslinge på Fyn den kommende weekend. Men dele af det har Pape offentliggjort, og det er kommet frem at den konservative justitsminister ønsker en skærpelse af straffen for at skyde offentligt. Foreløbig har Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti udtalt sig positivt om den del af pakken.