Politik

S-ordfører angriber Alternativet: Varmer I op til at pege på Løkke?

Alternativet har bedt medierne om at stoppe med at omtale partiet som en del af rød blok.

Alt tyder på, at Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, har brug for Alternativets opbakning, hvis hun efter næste valg skal kunne indtage Statsministeriet.

Men hun skal ikke vide sig sikker på, at Uffe Elbæk og hans partifæller er bag hende. For det er forkert, når medier betegner Folketingets nyeste parti som en del af rød blok, lød beskeden fra Alternativets pressechef Magnus Haslebo i en mail, sendt til en række medier – heriblandt TV 2 – i sidste uge.

- Efter vores vintergruppemøde for nylig har Alternativet genbekræftet sin position som grøn – og dermed hverken rød eller blå. Derfor vil vi værdsætte, at I fremadrettet hverken omtaler Alternativet som en del af ”rød blok” eller ”de røde partier”. Uffe Elbæk taler i stedet om vores parlamentariske ståsted som en tredje position, fremgår det af mailen. Pressechefen fortsætter:

- Vi har derimod ingen problemer med at blive omtalt som en del af oppositionen, for vi er i opposition til store dele af den nuværende regerings politik. Det vil heller ikke være forkert at tale om Alternativet som en del af centrum-venstre.

Afstemning

Opfatter du Alternativet som en del af rød blok?

Peger ikke på Mette F nu

Overfor Altinget.dk uddyber partiets politiske ordfører Rasmus Nordqvist, at det også betyder, at partiet ikke i dag vil lægge sig fast på, om de peger på Mette Frederiksen som statsministerkandidat.

- Vi ved ikke, hvordan situationen ser ud, når der bliver udskrevet et valg, om der ligger et politisk grundlag, der er anderledes. Det er vigtigere for vælgerne, hvilket politisk projekt vi står for, end hvilken præsident vi peger på, da vi ikke har præsidentstyre i Danmark, siger han.

Dén melding vækker undren hos Socialdemokraternes skatteordfører som på Twitter spørger, om Alternativet med meldingen ”varmer op til at pege på Lars Løkke”:

Men sådan skal man ikke forstå udmeldingen, lyder svaret fra Elbæk:

Og herefter fortsætter debatten: