Vejle-borgmester fik nyhed om politiskole på tv: Nu skal vi drikke champagne

Vejles borgmester jubler over, at den nye vestdanske politiskole skal etableres i den gamle sygeplejeskole i Vejle.

Champagnen står fremme på bordet på borgmesterkontoret i Vejle, hvor borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) er klar til at hive proppen ud, så snart justitsministeren ringer og bekræfter, at Danmarks nye politiskole bliver placeret i Vejle.

- Hvis jeg får en officiel meddelelse, så lukker jeg champagnen op sammen med den kommende borgmester, viceborgmesteren og de gode folk, der står ude bagved. Så tager vi et lille glas og glæder os over det, siger Arne Sigtenbjerggaard til TV 2.

Regeringen har på baggrund af politifaglige anbefalinger besluttet, at den forhenværende sygeplejeskole i Vejle skal danne rammerne om Danmarks nye politiskole. Det erfarer TV 2.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) bekræfter på et pressemøde kort før klokken 15.00, at politiskolen skal etableres i den gamle sygeplejeskole i Vejle.

Justitsministeren slår fast, at Danmarks nye politiskole skal placeres i Vejle

Flere beboere til Vejle

- Det betyder meget. Vi har mange af de videregående uddannelser, og der vil det passe rigtigt godt sammen med de 12.000 studerende, vi har i Vejle, siger borgmesteren, som har haft et par hårde døgn frem mod tirsdagens afklaring.

- De sidste dage og nætter har været urolige. Jeg har stået på sygeplejeskolen næsten i døgndrift med nøglen i hånden og vist skolen frem.

Det er dog hele arbejdet værd, understreger han. For en ny politiskole er en stor gevinst for byen, uddyber han:

Der er folk, der flytter hertil, og der er mange af de studerende, som tit bliver glad for det sted, de læser og får nogle relationer. Så den dag, de skal ud og søge job, så vælger de det sted, de har taget deres uddannelse. Så det er altid en mulighed for at rekvirere gode folk.

Bygningen i Vejle kan om- og tilbygges til politiskole uden ny lokalplan, og Arne Sigtenbjerggaard forventer derfor, at de første politistuderende kan begynde på politiskolen allerede om et års tid.