Thulesen: Nu skal politiet bestemme, hvor skolen skal placeres

Kristian Thulesen Dahl har den seneste tid været under voldsom kritik som følge af Dansk Folkepartis ageren i sagen om politiskolen.

Danmarks nye politiskole bliver ikke placeret i nybyggeri.

Så meget ligger fast, efter at regeringen mandag gav sig efter krav fra Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Derfor skal der efter længere tids politisk kamp om placeringen af skolen nu træffes beslutning om hvilke af de eksisterende bygninger, som en række jyske kommuner har budt ind med, der skal huse politiskolen.

Det bør nu være Rigspolitiet, der peger på hvilken af bygningerne, der er bedst. Og den indstilling, vil Dansk Folkeparti følge.

Sådan lyder det nu fra partiformand Kristian Thulesen Dahl, der for første gang efter de seneste ugers højspændte politiske drama om politiskolen, udtaler sig om sagen.

- Mange kommuner har budt sig til med forslag til placering af den nye skole. Rigspolitiet må nu vælge sin foretrukne. Dén placering de indstiller, får opbakning fra Dansk Folkeparti, skriver han i et blogindlæg på TV2.dk.

- Vi afgør nemlig ikke spørgsmålet om placeringen af en ny politiskole ud fra egne lokale interesser. Så uanset om Rigspolitiet indstiller Sønderborg, Skanderborg, Holstebro, Vejle eller en helt femte af de foreslåede, vil vi støtte det, skriver han.

Hård kritik fra Hernings borgmester

Dansk Folkeparti har været under hård kritik for deres ageren i diskussionen om politiskolens placering. Sammen med Socialdemokraterne har de nemlig insisteret på, at skolen ikke skulle opføres som nybyg – på trods af at både regeringen og Politiforbundet har ønsket sig en nybygget skole.

Senest har Hernings borgmester Lars Krarup (V) langet voldsomt ud efter DF-formanden.

- Jeg har brugt to års arbejde, med saglige og faglige argumenter, og bakket op af Rigspolitiet, Politiforbundet og eksperter i stribevis. Og at det så på grund af Dansk Folkeparti går galt, er selvfølgelig en skuffelse, sagde han mandag til TV 2.

Thulesen svarer i blogindlægget ikke direkte på kritikken, men skriver, at processen ”ikke har været helt køn”.

- Vores holdning har været, at når Justitsministeriet selv har bedt kommunerne melde forslag ind og der ER anvendelige bygninger - hvorfor så ikke tage udgangspunkt i en af disse til den nye politiskole? At der hos andre måske har været en forhåndsaftale om, at skolen skulle ende et bestemt sted, forpligter jo ikke os andre på det samme. Så havde det jo blot været en skueproces, man havde gang i. Og sådan vil vi ikke have det i Danmark.

Justitsminister Søren Pape (K) meddeler, at regeringen indenfor få dage vil fortælle, hvor politiskolen skal placeres. Blandt de kommuner, der har budt ind med eksisterende bygninger, er Hostebro, Skanderborg og Vejle.