Donald Trump

Se Løkkes brev til Trump: - Jeg er overbevist om, at det dybe venskab vil fortsætte

Den danske statsminister har sendt et personligt brev til både den afgående og den tiltrædende amerikanske præsident.

I aften dansk tid får USA en ny præsident: Donald Trump.

Og traditionen tro har den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) derfor sendt et brev til både den afgående og tiltrædende person på den post, der kaldes verdens mest magtfulde.

I brevet til Donald Trump, som Statsministeriet fredag formiddag har offentliggjort på Twitter, skriver Løkke blandt andet:

- Jeg er overbevist om, at det dybe og varme venskab mellem Danmark og USA vil fortsætte med at vokse i din præsidentperiode.

TRUMP PÅ TV 2 PLAY

På TV 2 PLAY har vi samlet alt det bedste fra dækningen af USA's valg og indsættelsen af Donald Trump som den 45. præsident.

Samtidig henviser den danske statsminister til den telefonsamtale, som han havde med Trump kort tid efter præsidentvalget i november:

- Jeg ser meget frem til at fortsætte vores samarbejde efter vores meget nyttige telefonsamtale i november sidste år.

Atom-aftale med Iran

I Løkkes brev til Obama – som er noget længere end brevet til Trump – fremhæves blandt andet den afgående præsidents årelange kamp for at få lavet en aftale med Iran, for at forhindre, at det mellemøstlige land udvikler atomvåben.

- Jeg ønsker især at anerkende de positive resultater du opnåede angående den internationale sikkerhed for atomvåben, hvor din indsats banede vejen for en atom-aftale med Iran, skriver Løkke, der også fremhæver Obamas indsats i forbindelse med den FN-klimaaftale, der blev indgået i Paris sidste år.

I den forbindelse er det værd at bemærke, at Trump har tordnet mod netop de to Obama-resultater: Han har varslet, at han som præsident vil droppe aftalen med Iran og trække USA ud af FNs klimaaftale.