Løkke angriber sortsyn i indvandrerdebatten: Vil ikke bidrage til skræmmebillede

Danmarks velstand er skabt af åbenhed over for resten af verden, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Debatten om værdipolitik og indvandring er nogle steder præget af et skadeligt sortsyn.

Det mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der fra Folketingets talerstol langer ud efter politiske strømninger, der ifølge statsministeren vil bygge mure frem for broer.

Han understreger, at han forstår de bekymringer, som indvandring og globalisering kan føre med sig, men at han ikke deler "sortsynet."

- Jeg bidrager ikke til et skræmmebillede, hvor flygtningepolitik, integration, globalisering, internationalt samarbejde, forandring, teknologi og udvikling bliver blandet sammen til en stor fremtidsforskrækkelse.

- Så enkelt er det ikke, og det tror jeg godt, danskerne ved, siger statsministeren henvendt til Dansk Folkepartis næstformand, Søren Espersen.

- Dansk kultur angribes

Statsministeren er fredag kaldt i en forespørgselsdebat i Folketinget om regeringens værdipolitik med særlig fokus på indvandring.

Det er netop Søren Espersen, der har indkaldt statsministeren til debat.

Han mener, at der er store problemer med indvandringen fra især muslimske lande.

- Vi er under pres i disse år. Dansk kultur og levevis angribes. Det er måske den vigtigste diskussion, vi kan tage her i Folketinget, siger han.

Vil bygge broer

Statsministeren understregede i den sammenhæng, at det er vigtigt at føre en stram politik på indvandrerområdet, fordi der er mennesker, som kommer til Danmark, men som ikke vil landet det godt.

Men dansk åbenhed over for resten af verden skal ikke begrænses, mener Lars Løkke Rasmussen.

- På intet tidspunkt i verdenshistorien har så mange haft det så godt. Heller ikke i Danmark. Det skyldes, at Danmark for mange år siden valgte at åbne sig mod verden og gøre globalisering og internationalt samarbejde til en styrke.

- Vi valgte at bygge broer, mens andre byggede mure. Sådan skal vi også møde fremtiden, lyder det fra statsministeren.