Politik

Langballe: Regeringen har forvandlet en klar vindersag til tabersag

Den fastlåste situation om en ny politiskole i Vestdanmark skyldes dårligt politisk håndværk fra regeringens side, mener politisk redaktør.

Det politiske slagsmål om placeringen af Danmarks nye politiskole fortsætter med uformindsket styrke.

Torsdag aften meddelte justitsminister Søren Pape (K), at regeringen er indstillet på at opgive at placere skolen i Herning. Men, fastholder Pape, politiskolen skal stadig bygges op fra bunden og ikke placeres i eksisterende bygninger.

Det afviser Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti dog: Politiskolen skal placeres i allerede eksisterende bygninger, som en række kommuner allerede for længst har budt ind med, mener de to partier.

Og dermed er situationen på Christiansborg stadig fastlåst – og tidspunktet for hvornår nye politirekrutter kan påbegynde deres uddannelse, er skubbet endnu længere ud i fremtiden. Og det på trods af, at et stort flertal i Folketinget i mere end et år har været enigt om, at der er behov for en ny politiskole.

Kampen om ansvaret

- Det her var egentlig en født vindersag for regeringen: De kunne placere noget af det allermest populære, en politiskole, i en hvilken som helst jysk kommune. En ønskeopgave. Men nu står vi et sted, hvor de har gjort den her indlysende vindersag til en imponerende dårlig sag. Og det skyldes dårligt politisk håndværk fra regeringens side, siger TV 2s politiske redaktør Anders Langballe og fortsætter:

- Nu begynder et nyt kapitel i kampen om hvem der skal have ansvaret for, at den her proces er gået galt. ”I vil ikke have den i Herning, så må vi finde et andet sted”, siger regeringen til Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. Men det er en fiflen med historien, for det er ikke fordi man har hørt Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti tale imod Herning som sådan. De har sagt, at de ønsker at bruge eksisterende bygninger og ikke bygge nyt, som er den mulighed, der er i Herning.

Derfor skal regeringens udmelding snarere opfattes som en del af ”kampen om, hvem der skal have ansvaret for den her situation”, forklarer Anders Langballe.

- Regeringen vil signalere, at det ikke er dem, der er stædige og spærrer for en løsning i den her sag.

Hvor Danmarks nye politiskole ender med at blive placeret, tør TV 2s politiske redaktør ikke spå om:

- Jeg synes, det her har været dømt til at gå galt fra begyndelsen. Og sidste kapitel er ikke skrevet i denne sag endnu.