Politik

DF’er med usædvanlig kritik: - Jeg forstår ikke mit partis linje i denne sag

Stik imod partitoppens holdning ønsker DF-politiker, at en ny politiskole skal bygges fra bunden i Herning.

Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær erklærer sig nu uenig med sit parti i det højaktuelle politiske slagsmål om Danmarks nye politiskole.

Partiets officielle linje har længe været, at en ny dansk politiskole skal placeres i en af de eksisterende bygninger, som en række jyske kommuner har budt ind med.

Men Dennis Flydtkjær, der er valgt til Folketinget i Vestjyllands Storkreds og desuden viceborgmester i Herning, mener - akkurat som regeringen - at politiskolen bør placeres i nybyggeri på en byggegrund i Herning.

- Man er med i et parti, fordi man grundlæggende er enig i politikken, men i denne sag forstår jeg ikke mit partis linje, siger han til Herning Folkeblad.

- Jeg mener, at politiet skal have de bedste faciliteter. Med et nybyggeri får man en langtidsholdbar skole, som også vil fungere godt om 30 år.

Politiforbundet ønsker også nybyggeri

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har længe talt imod ideen om at bygge en ny politiskole fra bunden. Det vil både blive for dyrt og tage for lang tid, lyder argumentet fra de to partier. Heroverfor står trekløverregeringen, som blandt andet i regeringsgrundlaget slår fast, at de ønsker en nybygget politiskole i Herning.

Også Politiforbundets formand Claus Oxfeldt mener, at en der er behov for at bygge en ny politiskole fra bunden, for blandt andet at ”leve op til krav om sikkerhed og faciliteter.”

Dennis Flydtkjær erkender i interviewet med Herning Folkeblad, at det spiller ind på hans holdning, at han selv er valgt i Herning-området.

- Men det er ikke kun derfor, at jeg siger nybyggeri. Det er, fordi det er den bedste løsning, og det siger fagfolkene også. Vi kæmper alle for det lokale, og i min ledelse er der forståelse for, at jeg selvfølgelig bakker op om Herning, siger han.

Det er yderst sjældent, at medlemmer af Dansk Folkepartis folketingsgruppe åbent undsiger partiets politiske linje. Dennis Flydtkjær har ikke ønsket at uddybe sin kritik overfor TV 2.

Torsdag aften meddelte justitsminister Søren Pape (K), at regeringen er indstillet på at finde en anden placering end Herning, men at man står fast på, at politiskolen skal være nybygget.