Politik

Regeringen bøjer sig i strid om politiskole

Politiskolen behøver ikke længere ligge i Herning, siger justitsministeren, der dermed er klar til at droppe tidligere krav.

- Vi synes, at den skal ligge i Herning, men hvis det er en sten på vejen for, at få en nybygget politiskole, som vi mener er det bedste for politiet, så må vi opgive det krav.

Sådan siger justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til DR.

- Der har været en række kritiske røster ude omkring placeringen af politiskolen i Herning. Placeringen skal ikke være det afgørende, uddyber ministeren i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Skal være nybygget

Pape Poulsen fastholder dog kravet om at få en nybygget skole til politiets uddannelse.

- Det er bedst for dansk politi, at det bliver nybyggeri, siger han og henviser til, at politiet har brug for nye lokaler til at træne blandt andet terrorhåndtering.

Startede i november

Balladen om den kommende politiskole i Vestdanmark tog for alvor fart, da den daværende justitsminister Søren Pind (V) i november sidste år meldte ud, at Venstre-regeringen havde besluttet at placere den nye politiskole i Herning.

Det var flere partier, herunder Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, imod.

Partierne er ligeledes imod nybyggeri. De mener i stedet, at der skal bruges eksisterende bygninger til en ny skole. 

Men så langt er justitsministeren ikke parat til at gå. 

- Regeringen ønsker, at det skal være nybyggeri, fordi Rigspolitiet, Politiforbundet, politiets undervisere og de bygningseksperter, der har arbejdet med politiskolen, alle anbefaler nybyggeri. 

- Jeg har derfor indkaldt til møde i forligskredsen på mandag, så sagen forhåbentlig snart kan få sin afslutning, siger Søren Pape Poulsen til Ritzau.

Herning-borgmester ikke tilfreds

Borgmester i Herning Lars Krarup (V) er ikke tilfreds med, at regeringen nu melder ud, at den er klar til at droppe sit krav om, at en ny politiskole skal ligge i Herning. 

- Det er tydeligt for enhver, at der for længst er gået Christiansborg-fnidder i en sag, der for længst burde have været afklaret, siger han til Ritzau.