Politik

Dansk Folkeparti købte egne DF-kuglepenne i egen DF-butik for skattekroner

Dansk Folkeparti i København har indkøbt kuglepenne, muleposer og vognmønter med partiets logo for skattekroner afsat til EU-oplysning, skriver Ekstra Bladet. Simon Læssøe / Scanpix Denmark

Dansk Folkepartis lokalafdeling i København har brugt midler til EU-oplysning på at købe DF-kuglepenne i partiets egen butik, skriver Ekstra Bladet.

Dansk Folkeparti i København har indkøbt kuglepenne, muleposer og vognmønter med partiets logo for skattekroner afsat til EU-oplysning. Tingene er købt i partiets egen medlemsbutik og delt ud i forbindelse med valgkampen inden valget til Europaparlamentet i 2014. 

Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Avisen kan dokumentere, at der er indkøbt blandt andet 200 kuglepenne, 100 muleposer og 100 vognmønter til en værdi af knap 2500 kroner i april 2014. Pengene kommer fra Europa-Nævnet, hvor formand Anne Marie Meldgaard, langt fra er tilfreds med, at Dansk Folkeparti har valgt at købe ind i partiets egen butik for oplysningsmidler.

- Man må godt bruge pengene på EU-materiale, men det skal jo være til øremærkede arrangementer. Almindelig drift til foreninger og markedsføring af et parti er selvfølgelig ikke noget, som man kan bruge EU-penge på, siger hun til Ekstra Bladet.

- Det er ærgerligt, hvis der er brugt penge, som ikke giver EU-oplysning, fordi vi har svært nok ved at få promoveret oplysning om EU i forvejen.

DF: Helt efter reglerne

DF's organisationskonsulent Steen Thomsen mener ikke, at pengene er brugt forkert, fordi DF-merchandiset er delt ud sammen med en EU-brochure.

- De (lokalafdelingen, red.) ville lave agitation i forbindelse med Europa-valget i 2014, og så ville de ud på gaden og uddele EU-brochurer, siger han.

EB: De har afhentet EU-brochurer, men det har jo ikke kostet noget. Det har derimod DF-jakker, DF-vognmønter, DF-muleposer og DF-kuglepenne. Er det ikke ren DF-reklame?

- Nej, ikke når der også er EU-brochurer. 

EB: Ville I ikke uddele EU-brochurer uanset hvad?

- Ja.

EB: Kunne I ikke bruge jeres egne penge på DF-merchandise, og så bruge pengene til reel EU-oplysning?

- Borgerne har jo netop fået EU-brochurer, og at de så samtidig får kuglepenne og andet, det er en del af eventet.

EB: Har andre lokalforeninger købt ind i DF-shoppen for penge til EU-oplysning?

- Ikke mig bekendt, men jeg kan ikke 100 procent afvise det.

Dagens historie kommer efter Ekstra Bladet har kunne fortælle, at DF tre år i træk har afholdt nordjyske grisefester for penge fra Europanævnets kasse. Europa-Nævnet har endnu ikke afgjort, om reglerne da blev overtrådt.