Søren Espersen i hidsig grise-debat med Poul Madsen: Har du spist ti stykker flæsk?

Dansk Folkepartis Søren Espersen er rasende på Ekstra Bladet over avisens dækning af partiets brug af EU-oplysningsmidler.

Dansk Folkeparti malker statskassen ved at holde grisefester for skattekroner. Det skrev Ekstra Bladet onsdag på avisens forside.

Og det har fået Dansk Folkepartis Søren Espersen op i det røde felt. Han mener, det er løgn, når Ekstra Bladet påstår, at Dansk Folkeparti udnytter skattekroner til at holde sommerfester for.

Torsdag var folketingspolitikeren i ophedet debat med Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen på TV 2 NEWS.

- Jeg er rasende på Ekstra Bladet og Poul Madsen, for det her er en hetz ud over alle grænser imod Dansk Folkeparti, og så er det i øvrigt også utrolig elendig journalistik, siger Søren Espersen.

Ekstra Bladets forside, som gjorde Søren Espersen rasende.
Ekstra Bladets forside, som gjorde Søren Espersen rasende. Foto: TV 2

Det var Poul Madsen ikke enig i. Han mener, at DF-profilen er ude på et skråplan.

- Du er jo helt oppe i grisefest-højde, havde jeg nær sagt. Som om du havde spist ti stykker flæsk. Men prøv nu at høre her kammerat, prøv nu at falde ned, siger Poul Madsen og uddybede.

- Det, jeg har hørt fra Søren Espersen hidtil, er ingen argumenter, men en helt masse rigtig dårligt julehumør. Det er synd for Søren Espersen, synes jeg næsten, at han er kommet så dårligt i gang med året, siger Poul Madsen.

Grisefester for egen regning

Ekstra Bladet har fremlagt dokumenter, som viser, at Dansk Folkepartis lokalforeninger har brugt EU-oplysningsmidler på at afholde sommerarrangementer med helstegt pattegris i Nordjylland.

Af en invitation fra 2012, som Ekstra Bladet også har bragt, fremgår det, at arrangementet var en sommerfest, hvor der var to korte oplæg om EU og efterfølgende debat. Derudover var der også pattegris og musikalsk underholdning på programmet.

Søren Espersen i hidsig grise-debat med Poul Madsen på TV 2 News.

Men Søren Espersen insisterer på, at sommerfesterne i Nordjylland ikke har været grisefester,men derimod EU-arrangementer med bespisning. Han mener, at Poul Madsen blander tingene sammen.

- Dansk Folkeparti har masser af grisefester rundt om i landet, det kan jeg love dig. Vi havde her i forsommeren og i sommeren fire-fem kæmpe arrangementer med 6-700 mennesker til en rigtig grisefest rundt omkring, og det betaler vi selv, siger Søren Espersen.

Helt efter bogen

Diskussionen mellem de to tog sin begyndelse på Twitter, hvor Søren Espersen kaldte Ekstra Bladets artikel for løgn og latin og pinlig rendestensjournalistik. Senere fortsatte den i Ekstra Bladet, hvor Søren Espersen blev interviewet.

I debatten på TV 2 News gentog Søren Espersen, at alt – efter hans mening – er foregået helt efter bogen i forbindelse med de nordjyske EU-arrangementer.

Poul Madsen mente derimod, at Dansk Folkeparti har udnyttet systemet, selvom hans avis ikke har fundet noget ulovligt ved arrangementerne.

- Den her historie handler sådan set om, at det er nogle skattekroner, som bliver brugt til at muntre sig i Dansk Folkeparti, siger han.