Politik

Quiz med: Sidste gang vandt han suverænt - hvem kan nu slå TV2s politiske ekspert?

Besserwisserne: Peter Lautrup-Larsen slog 1.200 seere og de øvrige eksperter i den store politiske quiz. Kan du forhindre ham i at gentage triumfen?

Bliver pensionsalderen hævet? Kommer der topskattelettelser - og er grænsekontrollen på vej til at blive permanent?

Vi har sat en række politiske kommentatorer, der normalt kloger sig i dit tv og din avis, på prøve og afkrævet deres bud på 15 politiske forudsigelser for første halvdel af 2017:

Du kan også prøve kræfter med spørgsmålene nedenfor - og se om du har en bedre politisk næse end kommentatorerne og de politiske eksperter.

Den 23. juni gør vi svarene op, hvor vi præmierer vinderen med flest rigtige svar med et års-abonnement på TV2 PLAY.

I sidse sæson blev TV2s politiske analytiker - Peter Lautrup-Larsen - den suveræne vinder blandt kommentatorerne med 14 korrekte svar ud af 15 mulige.

Mere end 1.200 seere og tv2.dk-brugere havde også quizzet med - men kun én kunne matche ham i den politiske quiz med 14 rigtige svar. Det lykkedes ingen at ramme alle 15 rigtige.

KONKURRENCEN LUKKER FOR SVAR TIRSDAG DEN 10. JANUAR, KL. 16.

SE MED I "BESSERWISSERNE" PÅ TV 2 NEWS, FREDAG KL. 18.20.

(OBS: Brugere af Internet Explorer kan opleve fejl ved indsendelse af deres svar. Vi anbefaler, at man i stedet bruger Chrome eller Firefox-browserne)

Er du klogere end Besserwisserne?

Deltag i konkurrencen her

1. VALG: Bliver der udskrevet Folketingsvalg inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse fredag den 23. juni, 2017?
2. PENSIONSALDER: Indgår et flertal i Folketinget en ny aftale om en fremrykket eller hævet pensionsalder – opgjort i forhold til ”Velfærdsaftalen 2006” – inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
3. SKAT: Indgår et flertal i Folketinget en ny skatteaftale inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse, hvor indkomstskatten lettes?
4. BOLIGSKAT: Indgår et flertal i Folketinget en ny aftale om ændret boligbeskatning inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
5. UDDANNELSESSTØTTE: Indgår et flertal i Folketinget en aftale om en ”omlægning” af SU’en inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
6.POLITISKOLE: Bliver der truffet endelig beslutning om placering og etablering af en ny politiskole inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
7. EUROPOL: Lykkes det regeringen at forhandle ”Aftalen om Danmarks tilknytning til Europol” på plads gennem EU-systemet inden den 1. maj, hvor Europol-samarbejdet bliver overstatsligt?
8. GRÆNSEKONTROL: Mandag den 4. januar 2016 indførte Venstre-regeringen en ”midlertidig grænsekontrol” ved den dansk/tyske-grænse. Eksisterer denne foranstaltning den 1. maj 2017?
9. PARTILEDERSKIFTE: Har en eller flere af Folketingets 9 partier skiftet parlamentarisk leder/formand inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse den 23. juni, 2017?
10. PARTISKIFTE: Er der inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse en eller flere MEP’ere eller MF’ere, der forlader det parti de stillede op for ved seneste valg?
11. MINISTERSKIFTE: Regeringen Lars Løkke Rasmussen III består af 22 ministre. Hvor mange af disse ministre vil være skiftet ud inden sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
12. STYRKEFORHOLDET: Hvilken politisk blok står stærkest- målt i mandater (ekskl. de 4 nordatlantiske) - i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
13. STØRSTE PARTI: Hvilket af Folketingets partier nyder den største tilslutning i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
14. BLÅ BLOK: Hvilket parti i blå blok nyder den største tilslutning i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?
15. MINDSTE PARTI: Hvilket af Folketingets partier opnår den laveste tilslutning i den seneste MEGAFON-måling forud for sæsonens sidste Besserwisser-udsendelse?

For at deltage i konkurrencen om et års abonnement på TV 2 PLAY, skal vi bruge dit navn, telefonnummer og e-mailadresse. Vi trækker lod blandt alle dem, der har flest rigtige og kontakter vinderen.