Utrygheden fylder år

16x9
Grænsekontrol ved Kruså Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Gr√¶nsekontrollen fylder 1 √•r i dag. Normalt lyk√łnsker man ved f√łdselsdag, men jeg synes ikke, der er meget grund til at fejre.

 Det eneste, gr√¶nsekontrollen bidrager til, er at sp√¶rre os inde i en falsk tryghed af symbolpolitik. For at citere den gode Obama, s√• ender en nation, der lukker sig inde bag  murer til sidst med at f√¶ngsle sig selv. Jeg har lagt m√¶rke til , at statsministeren ogs√• er glad for det citat. Er det virkelig det, vi vil?

Jeg forst√•r sagtens behovet for at skabe tryghed. Det er lige netop det, jeg ogs√• vil. Vi¬†skal¬†bek√¶mpe¬†trusler og kriminalitet. Forskellen er, at jeg ikke vil lade mig styre af frygten. Jeg ser langt hellere, at vi ambiti√łst styrker indsatsen der, hvor vi opn√•r allermest tryghed - og det er hverken med midlertidig eller permanent gr√¶nsekontrol. Derimod st√•r det, der svarer til 450 betjente ved gr√¶nsen og tager imod tyske ferieg√¶ster. Ovenik√łbet p√• overnatning v√¶k fra deres familier mange af dem. Det koster boksen. Det er enormt spild af skatteborgernes penge. Vores betjente skal tilbage og skabe tryghed ved at bek√¶mpe rigtig kriminalitet i hele Danmark i stedet for at symptombehandle dyre fantomproblemer ved gr√¶nsen. Det er ikke ansvarlig politik. Det er ikke at skabe tryghed.

Udl√¶ndinge- og integrationsministeren vil igen forl√¶nge gr√¶nsekontrollen, n√•r den udl√łber¬†12. februar, men hvor l√¶nge vi kan blive ved med at tale om en midlertidig l√łsning, n√•r den forl√¶nges i uendelighed? Statsministeren talte i sin nyt√•rstale om, at selvom man lukker √łjnene, s√• er problemerne der stadig, n√•r man √•bner dem igen. Det har han ret i. Der var engang i 2014 hvor Venstre retorisk i landsd√¶kkende kampagner spurgte os alle sammen om en gr√¶nsebom mon var det bedste v√¶rn mod udenlandske kriminelle? Svaret var nej. Hvorfor i alverden s√• forts√¶tte med det?

Jeg √łnsker inderligt, at Venstre holder √łjnene √•bne og st√•r fast ved sin oprindelige holdning om, at det kr√¶ver l√łsninger p√• tv√¶rs af gr√¶nser, der bygger p√• intelligent efterretning at puste de kriminelle i nakken ‚Äď og ikke gr√¶nsebomme.