Politik

Støjberg: Respektløst at sammenligne udrejsecenter med kz-lejre

Inger Støjberg afviser kritik af udrejsecenter, der sammenlignes med kz-lejr. Der er ikke en finger at sætte på forholdene, mener ministeren.

Formanden for Kristendemokraterne, Stig Grenov, kommer i dag i et indlæg i Politiken med markant kritik af Udrejsecenter Kærshovedgård, der huser afviste asylansøgere, personer på tålt ophold og kriminelle udvist ved dom.

Han kalder Kærshovedgård for "det tætteste, Danmark kommer på en koncentrationslejr uden at være det."

Integrationsminister Inger Støjberg (V) tilbageviser fuldkommen Stig Grenovs kritik:

- Det er absurd og historieløst at sammenligne det med koncentrationslejre – og så synes jeg, det er respektløst over for de op mod seks millioner jøder, som mistede livet i koncentrationslejre at drage den her sammenligning.

Støjberg: Ikke en finger at sætte på forholdene

Ministeren mener ikke, at der er en finger at sætte på forholdene på Kærshovedgård.

- Jeg har selv været derude adskillige gange og jeg har ovenikøbet også spist det samme mad, som de, der bor på Kærshovedgård, gør. Det gjorde jeg i øvrigt sammen med min belgiske kollega, da han var ude at se stedet.

Hun understreger, at de mennesker, der bor på Kærshovedgård, er uønskede i Danmark.

- Flere af dem har slet ikke ret til at være her. Det er for eksempel kriminelle udviste, og så er det dem, der er på tålt ophold, som har begået så alvorlig kriminalitet, at de også skal udvises, men mangler den sidste del af deres dom, fordi deres hjemland ikke kan garantere for deres sikkerhed – og så må vi tåle dem i Danmark, lyder det fra Inger Støjberg.

Kristendemokraternes formand har ikke selv været på centeret, men har kontakt til en præst, som har indgående kendskab til centeret og en beboer. 

Stig Grenov skriver blandt andet, at der ikke serveres nok mad til beboerne og at de ikke må have fjernsyn eller el-kedel på værelserne.