Politik

Kunne du 'gennemskue' Løkkes skjulte Gulddreng-reference?

Blandt budskaber om håb for fremtiden gemte Lars Løkke Rasmussen en lille reference til en af dansk pops største navne lige nu.

Traditionen tro holdt statsminister Lars Løkke Rasmussen 1. januar sin nytårstale for folket - men for en gangs skyld havde folket været med til at skrive talen. 

Få dage før talen bad statsministeren nemlig sine Facebook-følgere komme med input til, hvad de gerne vil høre i talen.

Ideerne var mange - flere ønskede en større anerkendelse af offentligt ansatte. Andre ville høre om statsministerens planer for Danmarks fremtid og hans holdning til terrortruslen.

Nogle forslag var dog mere kulørte. Radiovært på Radio 24syv Kristoffer Eriksen mente, at det var på sin plads at nævne popsangeren Gulddreng, der er stormet ind på de danske hitlister i 2016.

'Bliver helt svimmel'

Kommentaren udløste 125 likes, og statsministeren lovede at bygge en lille reference ind. Og som sagt, så gjort.

Og det er en direkte reference til Gulddrengs gennembrudshit 'Se mig nu’, hvor han sang:

- Se mig lige nu, se mig lige nu. I prøver at følge med, men jeg er så svær at gennemskue.

I sangen gør han grin med en lang række danske stjerner, herunder Christopher og Medina, der gik hvert til sit, fodboldspilleren Niklas Bendtner, der sad på bænken uden at få spilletid, samt KESI og Topgunn.

Stor mystik om Gulddreng

Men de linjer, som Lars Løkke Rasmussen refererer til, omhandler også den mystik, der var og til dels stadig er omkring Gulddreng.

Han dukkede op af ingenting gemt bag solbriller og en godt optrukket hættetrøje og toppede hitlisterne med en lang række hits såsom ’Ked af det’ og ’Drikker for lidt’ - men ingen anede længe, hvem den unge mand bag solbrillerne var i virkeligheden.

I en nylig dokumentar på DR 3 kommer man lidt tættere på Gulddreng, der længe ikke ville svare på, om hans identitet er lig med Malte Ebert.

Gulddreng fik sig også selv en 'sviner' - gense videoen herunder.