Søren Pind beskylder Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet for populisme: ”Det var hele tiden bla, bla, bla!”

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har opført sig på en måde, der har skadet politiets arbejdsforhold, mener Venstres Søren Pind.

Selvom Søren Pind ikke længere er justitsminister, har han alligevel behov for at fortælle om, hvordan han oplevede samarbejdet med Folketingets andre partier.

I et længere nytårsinterview på TV 2 News fortæller den nuværende uddannelse- og forskningsminister, at han oplevede en opførsel, der ifølge ham gjorde, at de ansatte i justitsministeriet blev forhindret i at passe deres arbejde. 

- Jeg oplevede på nærmeste hold, at parlamentariske komplikationer uden nogen som helst indhold ud over drilleri og politisk pjank spændte ben for, at man kunne bruge sine kræfter rigtigt, fortæller Søren Pind.

Går ud over politiet arbejdsforhold

Den tidligere selvudnævnte sherif mener, at alt for meget af justitsministeriets tid bliver brugt på ligegyldige spørgsmål og samråd, hvor det eneste formål fra partierne bag  er selvpromovering.

Konkret fremhæver Søren Pind diskussionen om placeringen af den nye politiskole i Vestdanmark. Et spørgsmål hvor den tidligere justitsminister særligt var oppe og toppes med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

- I månedsvis blev jeg kritiseret for ikke at fremskynde beslutningen (om placeringen af skolen red.), og da jeg så træf beslutningen, var det også galt, så var det placeringen, der var hele tiden bla, bla, bla, bla, bla!, siger Søren Pind.

- Var det ikke bare udtryk for politik og ikke populisme?

- Nej! Ved du hvad, hvis man mister blikket for, det ansvar man egentlig har, nemlig at granske institutionernes arbejde, men ikke stå i vejen for, at de kan passe deres arbejde. Det er et ret væsentlig arbejde, at en institution som justitsministeriet kan sikre, at politiets arbejdsforhold er i orden, siger Søren Pind.

”Hvis det var mit parti, så ville jeg gå i regering”

Populismen er ifølge Søren Pind et stigende problem i dansk politik. En af grundene er, at for få er villige til at tage regeringsansvaret på sig.

- Man bør have en forventning til hinanden som borger om, at man tager det her alvorligt, siger Pind.

Hvad tænker du om, at Dansk Folkeparti ikke har villet i regering indtil nu?

- Jeg kan forstå på Kristian Thulesen Dahl, at han mener, at hans parti har større indflydelse udenfor regering, og det har de så også brugt rigtig mange kræfter på at bevise, men jeg er ikke sikker på, at det hele har været konstruktivt, fortæller Søren Pind og fortsætter.

- Det skaber en skæv balance, hvor der i parlamentet indledes en klapjagt på institutioner. Og institutionerne er ikke stærkere, end at parlamentet kan rive dem fra hinanden.

Bør Dansk Folkeparti gå efter at komme i regering?

- Hvis det var mit parti og det havde den størrelse, så ville jeg gå i regering, siger Søren Pind.

INTERVIEWET KAN SES KLOKKEN 10.30, 16.30, 19.23 og 22.30 PÅ TV 2 NEWS.