Rina Ronja Kari-regnestykke forarger og chokerer: - De har ingen skam i livet

Den danske parlamentariker Rina Ronja Kari har lagt alle bilag på bordet. Hun får ros, men danskerne raser mod 'pengesvineriet' i EU-parlamentet.

Pamperi. Svineri af værste skuffe.

Sådan lyder reaktionerne fra TV 2's Facebookbrugere efter den danske EU-parlamentariker fra Folkebevægelsen, Rina Ronja Kari, har fremlagt op mod 1000 bilag fra sit arbejde i Europa-Parlamentet i Berlingske Politiko.

På baggrund af en gennemgang af blandt andet lønsedler, diæter, hotelregninger og de såkaldte blyantspenge (skattefrit tilskud til kontordrift, red.) kan Berlingske Politiko konstatere, at EU på et typisk år bruger 4.688.000 kroner på en parlamentariker som Rina Ronja Kari.

1.418.000 kroner er gået direkte til Rina Ronja Kari selv, og af dem er 683.000 kroner skattefri - og uden krav om dokumentation.

- Pengene flyder nærmest frit til parlamentarikerne, siger Rina Ronja Kari til Berlingske.

Og danskerne deler EU-parlamentarikerens foragt for frådseriet:

- Uhørt de har ingen skam livet, de rager til sig med arm og ben, skriver Anne Elise Rosenberg, mens Martin Fever kalder det 'pamperi af værste skuffe'.

- Ufatteligt at vi bliver ved med at betale til EU. Det er så langt ude, når man tænker på alle de mennesker der ikke har til dagen og vejen, skriver Susanne Andersen.

Vil skabe debat om pengesummerne

Rina Ronja Kari håber, hun kan skabe debat om EU's brug af penge ved at fremlægge alle sine bilag. Hun har valgt at offentliggøre sine bilag efter de mange skandalesager i Dansk Folkeparti, som i øjeblikket bliver efterforsket af EU's antisvindelenhed OLAF.

Hun har også fået en masse positive tilkendegivelser på Facebook.

- Det er rigtig flot, at en politiker tør stå frem og sige, at der er nået galt omkring et emne, som de fleste nok ikke ville røre. Bliv endelig ved, skriver Kenneth Kunz, mens Ole Osterhammel siger tak:

- Tak til Rina Ronja Kari fordi du gør opmærksom på dette pengesvineri. Ikke at det kommer bag på mig, men det skal stoppes.