Politik

Kommentatorer: Dette bliver afgørende i dansk politik i 2017

Der er kommunalvalg den 21. november, 2017. Og det er én af flere begivenheder, der vil præge det kommende år i dansk politik, siger kommentatorerne.

Trump som ny præsident, kommunalvalg i november og masser af svære reform-forhandlinger.

2017 kan blive et lige så begivenhedsrigt politisk år som 2016, lyder forudsigelsen fra de politiske kommentatorer;

I NEWS-magasinet Besserwisserne gav flere af dem et bud på, hvilke emner der vil sætte dagsordenen og præge dansk politik i det nye år:

- Service-niveauet i den offentlige sektor. Vi går ind i et kommunalvalgsår og der er smalhals overalt i det offentlige og så har vi også fået en minister for offentlig innovation som skal finde nogle effektiviseringsprojekter, lyder det fra Søs Marie Serup, politisk kommentator BT.

- Jeg vil fokusere på, hvordan det går med Løkkes reformplaner. Jeg tror, at den dér pensionsreform, at den bliver lagt totalt død. Det kan være temmelig afgørende for, hvordan regeringen kommer til at performe, lyder det fra Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

Han henviser til at den ny VLAK-regering har bebudet, at danskerne skal arbejde længere, fordi vi generelt lever længere. Til næste år vil regeringen komme med et udspil til senere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Politisk kommentator Jarl Cordua peger på et forhandlingsforløb om boligskatter, der kan blive afgørende, da det potentielt kan få betydning for rigtig mange mennesker:

- Umiddelbart vil jeg sige, at det om boligskatter bliver interessant i starten af året. Men om det kommer til at vare hele året. Det tvivler jeg på, siger Jarl Cordua.

TV2s politiske analytiker, Peter Lautrup-Larsen, vurderer, at valget af Donald Trump som præsident i USA også vil få afgørende betydning for dansk indenrigspolitik - ikke mindst hvordan den globale økonomi arter sig:

- Hvad er det, der kommer til at foregå med Trump og hans nye administration. Det er jo nærmest Putin-venner, der bliver udnævnt i øjeblikket. Hvordan bliver det forhold internationalt? Det bliver nok det helt store, påpeger Peter Lautrup-Larsen.

Besserwisserne holder juleferie fra TV 2 NEWS frem til 6. januar, hvor programmet indleder en ny sæson med service-tjek af de politiske analyser.

Men i Besserwissernes fravær blændes der fredag op for den traditionsrige udgave af "Kommentatorernes julefrokost" med Hans Engell, Anders Langballe, Peter Mogensen og Michael Kristiansen.

Programmet sendes fredag den 23. december kl. 18 og 21.10 på TV 2 NEWS samt juleaftensdag kl. 10.10, 13.10 og 21.10 med Anne Vig som vært.