Besserwisserne

Besserwisserne: TV 2-ekspert baskede over 1.200 seere i stor politisk quiz

TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen blev topscorer i sæsonens politiske Besserwisser-quiz. Kun én seer kunne matche ham.

Det kan godt være, at nogle politiske kommentatorer er blevet revset for at tage fejl, når Brexit, Trump-sejr og Anders Samuelsens intentioner har overrasket dem her i 2016.

Men i år er der også grund til at anerkende visse politiske eksperter, når de rammer plet med deres analyser og kvalificerede bud på, hvordan dansk politik ville forme sig.

Således har TV 2 politiske analytiker - Peter Lautrup-Larsen - ramt plet med rigtige svar på 14 ud af 15 spørgsmål om, hvordan dansk politik ville forme sig i efteråret i den store politiske quiz i NEWS-magasinet Besserwisserne.

Med 14 pletskud blev han ikke bare en suveræn vinder i konkurrencen med de øvrige politiske kommentatorer. Han vandt også den samlede konkurrence, hvor mere end 1.200 séere havde quizzet med.

- Det er fremragende. Men jeg må også indrømme, at i de dage, hvor vi svarede, der mente man noget - om end ikke fra den ene dag til den anden - så det var nok den heldige dag, at jeg satte mine krydser, siger Peter Lautrup-Larsen om de svar, der blev afgivet tilbage i august.

Peter Lautrup-Larsen måtte dog dele førstepladsen i den store seer-konkurrence med Helene Bach fra Kongens Lyngby nord for København, der som den eneste séer også havde ramt 14 rigtige ud af 15:

- Jeg brugte min intuition og svarede relativt hurtigt på spørgsmålene i quizzen, siger Helene Bach, til TV 2 NEWS-magasinet Besserwisserne.

Hun fortæller, at hun er TV 2 NEWS-kerneseer og følger intensivt med i dansk politik, og hvad de politiske kommentatorer mener og siger.

De to havde blandt andet svaret rigtigt på, at der ikke blev vedtaget lettelser i topskatten i år, at der ikke blev vedtaget ændringer i pensionsalderen, og at den midlertidige grænsekontrol ville blive bevaret.

Peter Lautrup-Larsen havde også svaret rigtigt på, at statsministeren ville foretage en rokade/regerings-udvidelse frem for at udskrive et folketingsvalg, hvilket andre kommentatorer ellers havde vurderet ville være sandsynligt, når nu Anders Samuelsen sagde, at han var stålsat på en fem procentpoint-lettelse af topskatten.

De politiske kommentatorer mødes i 2017 til en ny sæson af NEWS-magasinet Besserwisserne. Her håber Peter Lautrup-Larsen at kunne gentage triumfen i spørgelegen, hvilket endnu ikke er lykkedes for en kommentator endnu:

- Jeg har i hvertfald vundet efterårssæsonen. Så må vi se, om jeg kan leve op til det i foråret. Mon ikke?, lyder det med et glimt i øjet fra den politiske analytiker.

Mere end 1.200 seere havde forsøgt sig i den politiske quiz. Gennemsnittet for seer-svarene er 8,24 rigtige ud af de 15 spørgsmål.

Du kan se hvilken score de øvrige politiske kommentatorer evnede i sæson-afslutningen af Besserwisserne.

Programmet sendes direkte på TV 2NEWS fredag den 16.december klokken 18.20 og genudsendes lørdag den 17. december kl. 10.10 , 13.10 og 21.10. Udsendelsen bliver også tilgængelig på TV 2 Play: