Politik

SF stiller nu ét ultimativt krav til rød regering

SF vil ikke være støtteparti til en rød regering, som ikke vil fjerne kontanthjælpsloftet. Det er et ultimativt krav, lyder det nu fra Pia Olsen Dyhr.

Anders Samuelsens fik masser af taletid i efteråret med Liberal Alliances krav til topskattelettelser. Nu er SF ude med samme ultimative krav, bare med modsat fortegn. De fattige skal hjælpes, og kontanthjælpsloftet skal fjernes.

- Afskaffelse af kontanthjælpsloftet er så vigtigt, at det ikke er til diskussion, lyder det fra SF-formanden Pia Olsen Dyhr. 

SF-kravet er så vigtigt, at en afskaffelse af kontanthjælpsloftet skal skrives ind i regeringsgrundlaget. Ellers kan S glemme alt om SF's støtte. 

- Der bliver ikke en Socialdemokratisk regering med vores støtte, hvis de ikke afskaffer kontanthjælpsloftet, siger Pia Olsen Dyhr i TV 2-magasinet Lippert - et walk and talkshow. 

Andre røde partier støtter op

SF er det første parti til at stille det ultimative krav. Men de andre røde partier deler SF's holdning til det udskældte kontanthjælpsloft. EL, AL, R og SF gik i efteråret sammen for at presse Mette Frederiksen til at fjerne kontanthjælpsloftet. 

- Der er ting, som SF vil gå til Mette Frederiksen med, før hun bliver statsminister. Og en afskaffelse af kontanthjælpsloften vil være en af dem, lover Pia Olsen Dyhr.

Hvad Mette Frederiksen vil gøre ved SF's ultimative krav og de andre støttepartiers pres, har hun endnu ikke ville svare på.