Justitsministeren: Flere betjente skal løse indbrudssager

Julen er højsæson for indbrud, men 9 ud af 10 indbrudssager bliver henlagt, og det skal der gøres noget ved, siger regeringens nye justitsminister.

Løsningen er flere betjente og højere straffe. Derfor forhandles der i dag om en ny politiskole, som i fremtiden skal sikre flere betjente i Danmark.

I 2016 og 2017 skal der uddannes 300 flere betjente. 

- Der er lige nu omkring 10.500 betjente i Danmark, og vi skal have endnu flere, siger justistminister Søren Pape Poulsen.

300 flere betjente er mĂĄske ikke mange i det store billede. Men det stopper ikke ved dem, lover Søren Pape Poulsen. 

- Til næste år skal vi forhandle om 2018 og frem. Lad os nu sige, at vi lander en aftale i samme størrelsesorden, så er styrken over en 10-årig periode løftet med 1500 mand, siger justitsministeren, der gerne ser, at det går i den retning.

Kriminaliteten falder, men utrygheden stiger

Der har været et fald pĂĄ 20 procent i kriminalitet over de sidste fem ĂĄr. Men samtidig viser en undersøgelse fra Trygfonden, at hver femte dansker føler sig utryg i dagens Danmark. 

- Jeg kan godt forstĂĄ, at folk er bekymret. Men jeg vil ikke tale frygten op, jeg vil tale sikkerheden op, siger regeringens nye justitsminister. 

Det er derfor blevet en mærkesag for De Konservative, at der kommer mere politi pĂĄ gaden, mens forbryderne bliver straffet hĂĄrdere. 

I dag skal justitsministeren mødes med politiforligskredsen for at diskutere, hvor en ny politiskole skal ligge henne. justitsministeren Ă¸nsker at placere en ny politiskole til en halv mia. kr. i Herning, men det vil Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ikke bakke op om.