Pape: Vi er stadig langt fra ny Europol-aftale

Der er ikke en aftale om Europol endnu, og der er lang vej endnu, siger justitsminister Søren Pape Poulsen.

- Det lyder som om, at vi bare skal sige ja eller nej, men sĂĄ enkelt er det ikke, advarer Justitsminister, Søren Pape Poulsen om det nuværende udkast fra EU-Kommissionen. 

- Nu skal partierne først blive enige, og aftalen skal igennem godkendelsesprocedurer og høringsperioder, sĂĄ vi har stadig lang vej endnu, før vi har en aftale i hus, siger Søren Pape Poulsen. 

De Konservative havde helst set, at Danmark blev fuldgyldigt medlem af Europol. Men når det nu ikke kan være anderledes, så håber Søren Pape Poulsen, at Folketingets partier kan blive enige om EU-Kommissionens udspil.

- Der er ikke en aftale, som vi har i dag, men pĂĄ den korte bane, sĂĄ dækker den ret godt, siger Søren Pape Poulsen om EU-kommisionens forslag. 

DF kan ikke blæse og have mel i munden

Dansk Folkeparti kan være dem, som sætter i kæp i hjulet for en ny aftale. Europakommissionen ønsker, at Danmark forbliver i Schengen samarbejdet, hvis Danmark skal have en aftale. Og det kan blive et problem for Dansk Folkepartis planer om grænsekontrol. Derfor har Dansk Folkeparti nu udbedt sig betænkningstid.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, hĂĄber pĂĄ en aftale, som de har i Storbritanien.

- Storbritannien er på vej til at melde sig ud af EU, men de er medlemmer af både Europol og Schengen, men har grænsekontrol. Det er en model, vi rigtig godt kunne tænke os. Og hvis Storbritannien opnår en bedre aftale end den Danmark ser ud til at kunne få nu, så er det jo interessant for os at spejle os i, siger han.

Men tiden er knap. Den 1. maj bliver Danmark sendt ud i kulden, og den danske politi er afhængig af, at et Europol-aftale er landet. Derfor hĂĄber Søren Pape Poulsen, at der bliver sat skub i processen. 

- Der er stadig lang vej endnu, og Dansk Folkeparti kan ikke både blæse og have mel i munden, siger han i Lippert - et walk and talkshow, der sendes på TV 2 NEWS, torsdag aften kl. 18.20 og igen 22.30