Politik

170 udlændinge dømt til betinget udvisning mere end én gang

Flere udviste kriminelle udlændinge vender tilbage til Danmark igen. Senest har det udviste bandemedlem Mahmoud Khalil Salem, kendt som Fiz Fiz, forsøgt at vende tilbage. Det blev dog afvist af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.  TV 2

Dansk Folkeparti vil afskaffe betingede udvisninger af kriminelle udlændinge, oplyser partiets retsordfører.

170 kriminelle udlændinge har modtaget mere end én betinget udvisning siden 2010. Heraf er 30 af de udenlandske kriminelle blevet udvist betinget tre gange, mens otte personer har modtaget fire betingede udvisninger. Det viser nye tal fra Kriminalforsorgen, skriver Radio24Syv.

I alt har domstolene gjort brug af den betingede udvisning 1077 gange siden 2010. Men det er meget bekymrende, at så mange udenlandske kriminelle får mere end én betinget udvisning. Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, til Ritzau.

- Jeg tror, at det falder de fleste mennesker for brystet at høre, at man kan have flere betingede udvisningsdomme i dag, altså at man flere gange får det gule kort, og så alligevel ikke retter op, uden at man bliver udvist.

Kan være i strid med konvention

Men selv om den kriminelle er blevet idømt en betinget udvisning, betyder det ikke nødvendigvis, at den kriminelles seneste forbrydelse berettiger til en udvisning. Det forklarer Kristian Mølgaard, formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

Hvis den dømte har børn eller i Danmark, kan det eksempelvis være i strid med Menneskerettighedskonventionen at udvise den enkelte, siger han til Radio24Syv.

Peter Kofod Poulsen opfordrer til, at regeringen afskaffer de betingede udvisninger. En afskaffelse af den betingede udvisning vil være en lempelse af udvisningsreglerne. Det skriver udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ifølge Radio24Syv i et svar til Folketinget. Men det er Peter Kofod Poulsen lodret uenig i.

- Det svar giver jeg ikke særligt meget for. Der er sandelig rum til forbedring i forhold til at slippe af med folk, der har begået kriminalitet, og som ikke kan udvises af Danmark, siger han til Ritzau.

Lovforslag i strid med internationale forpligtelser

Regeringen har netop fremlagt et lovforslag, der skal sikre, at Danmark kan udvise de kriminelle med mindre det "med sikkerhed" er i strid med Danmarks internationale forpligtelser.

Lovforslaget vil dog reelt ikke have nogen effekt på antallet, der kan udvises, mener Kristian Mølgaard.

- Man kan slet ikke lave sådan en afvejning. Altså enten er en udvisning i strid med Danmarks internationale forpligtelser eller også er det ikke. Så det vil ikke betyde noget for de domme, der bliver afsagt, siger han til Radio24Syv.

Det har ikke været muligt for Radio24syv at få en kommentar fra Inger Støjberg.