Skaarup om Thyra Frank: - Jeg er slet ikke imponeret

St√łttepartiet er ikke imponeret over den nye √¶ldreminister - og kr√¶ver flere penge til √¶ldreomr√•det.

√Üldreministeren i den nydannede VLAK-regering h√łster nu kritik fra sit parlamentariske grundlag, Dansk Folkeparti.

Det sker efter, at Thyra Frank (LA) i et interview med TV 2 Nyhederne s√łndag gjorde det klart, at √¶ldreomr√•det f√łrst og fremmest er kommunernes ansvar ‚Äď og alts√• ikke hendes som minister for √¶ldreomr√•det.

- Jeg er slet ikke imponeret, det m√• jeg bare sige, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF) til TV 2 kort f√łr dagens maratondebat i folketingssalen, hvor den nydannede regering er til debat.

To udfordringer

If√łlge Peter Skaarup er der to udfordringer for den nye minister, der er havnet i et veritabelt stormvejr oven p√• TV 2-interviewet s√łndag.

- Dels har vi en √¶ldreminister, der siger, at det kan hun ikke g√łre ved. Det andet er selve bevillingerne ‚Äď alts√• antallet af varme h√¶nder, der hj√¶lper i √¶ldreplejen, der er for lavt. Det skal vi have gjort noget ved, og begge dele h√•ber jeg, bliver sat p√• plads under debatten i dag, siger han.

Thyra Frank har ‚Äď mener Peter Skaarup ‚Äď f√•et en d√•rlig start p√• ministertiden.

- Man m√• som minister st√• ved sit ansvar. Ansvaret, man har som √¶ldreminister er at sikre, at kommunerne g√łr det, de skal. Og der er problemer i nogle kommuner, men s√• m√• regeringen og Folketinget jo komme og sige til de kommuner, at det ikke er godt nok, siger han.

Også SF kritiserer skarpt Thyra Frank.

- N√•r man f√•r den √¶re at v√¶re minister for √¶ldreomr√•det, der er s√• afg√łrende vigtigt, s√• har man ogs√• tager ansvaret for at se problemerne i √łjnene. Og der er problemer p√• plejehjemmene. Der er ikke tid nok for de ansatte til at tage sig af de √¶ldre, og det skal ministeren adressere, siger gruppeformand Jacob Mark (SF) til TV 2. 

LA: Hun g√łr lige det, hun skal

Ikke overraskende er tonen en helt anden fra Liberal Alliances nyudn√¶vnte politiske ordf√łrer Christina Egelund.

- Vi har f√•et en √¶ldreminister, som g√łr det, hun skal ‚Äď nemlig ikke at give de samme papeg√łjesvar, som vi har h√łrt gennem √•rtier. Svar, som har f√łrt til, at vi har en nogen steder d√•rlig √¶ldrepleje, nemlig automatsvaret, at vi bare skal sende flere penge, lave nogle flere regler eller have mere tilsyn, siger hun til TV 2.

If√łlge Liberal Alliance handler det nemlig ‚ÄĚikke n√łdvendigvis‚ÄĚ om flere penge, men om en holdnings√¶ndring i √¶ldreplejen.

- Jeg synes egentlig, det er fint, at vi har en ældreminister, der har 37 år lang erfaring fra ældreplejen også sætter holdninger på dagsordenen. Det er ikke nok med flere penge.

Der venter ældreminister Thyra Frank flere udfordringer, mener politisk kommentator Hans Engell

Engell: Grotesk interview

Politisk kommentator Hans Engell kalder s√łndagens interview med Thyra Frank for ‚ÄĚhelt grotesk‚ÄĚ.

- Hele interviewet var jo grotesk, fordi hun ikke tog ansvar, siger han og uddyber. 

- Når regeringen nu har besluttet at oprette et ministerium for ældre, så sender det et signal om, at området har særlig prioritet. Og så nytter det ikke noget, at man har en minister, som frasiger sig sit ansvar, siger han, der spår hende en hård tid som minister.