Mette Frederiksen om Thyra Frank-interview: Dybt pinligt

Hvorfor skal vi have en ældreminister, hvis hun ikke kan gøre ældres vilkår bedre, spørger Socialdemokratiets formand.

Først var det Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, der lagde luft til den nytiltrådte ældreminister Thyra Frank (LA) - og nu bakker Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen op.

Det sker efter, at ældreministeren i et interview med TV 2 Nyhederne søndag aften gjorde det klart, at ældreomrĂĄdet først og fremmest er kommunernes ansvar – og altsĂĄ ikke hendes som minister for ældreomrĂĄdet. Det er helt forkert, mener man i Dansk Folkeparti. Og det er oppositionens leder, Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, helt enig i.

- Jeg synes, det er dybt pinligt. Hvorfor skal vi så have en ældreminister, hvis ikke hun kan gøre noget ved det? Selvfølgelig kan Thyra Frank og regeringen gøre noget ved det. Det handler grundlæggende om, hvad det er for nogle rammer, der er om ældreområdet. Om der er penge nok til ordentlig omsorg og pleje, lyder det fra S-formanden, da TV 2 møder hende i en pause i debatten i folketingssalen om statsministerens redegørelse.

- Der kan ikke bare spares og spares

Mette Frederiksen mener heller ikke, det er i orden, at flere af landets ældre bliver liggende i sengene til langt op ad dagen, sådan som TV 2 har kunnet fortælle den seneste uge.

- Selvfølgelig skal det ikke være sådan, at man er afhængig af at have nogle pårørende, der råber vagt i gevær, for at man kan få en ordentlig pleje og omsorg i det her land. Og det viser jo noget om, at der ikke bare kan spares og spares på velfærdssamfundet, selv om vi har en regering, der lægger op til det, siger hun.

Jeg sætter stor pris på Thyra Frank, men efter en uge har hun kastet håndklædet i ringen og siger, at hun ikke kan gøre noget for de ældre. Det er da en falliterklæring

Mette Frederiksen (S), partiformand

- Selvfølgelig kan hun gøre noget

Det er – ifølge S-formanden – svært at være imponeret over den første uges tid med en ældreminister i regeringen.

- Jeg synes, det er en pinlig omgang det her. Jeg sætter stor pris på Thyra Frank, men efter en uge har hun kastet håndklædet i ringen og siger, at hun ikke kan gøre noget for de ældre. Det er da en falliterklæring, og selvfølgelig kan hun det som minister, fastslår Mette Frederiksen.

Mandag har både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Anders Samuelsen (LA) taget Thyra Frank i forsvar, men blandt oppositionen er kritikken til at tage og føle på.