Ny regering

Løkke forsvarer Thyra Frank: Hun ved bedst

Ældreminister Thyra Frank (LA) ved mest om ældreområdet og er den mest egnede til posten, mener statsministeren.

Det er kommunerne, som har ansvaret for en god ældrepleje, lyder det fra den nyudnævnte ældreminister Thyra Frank (LA).

Den udmelding, som søndag kom i et interview med TV 2 Nyhederne, har medført hård kritik fra blandt andre Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som mener, at ældreministeren ikke har fået den bedste start i det nye job.

Den kritik deler statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke.

- Jeg deler ikke karakterer ud. Regeringen har været regering i en uge, og jeg har valgt en ældreminister, der af samtlige af Folketingets medlemmer er den, som ved mest om området, har det største engagement på det her område og har den største erfaring på det her område. Jeg er overbevist om, at det nu kommer til at folde sig ud, siger Løkke til TV 2. 

- Thyra Frank har ret

Her kom statsministeren dog med en fortalelse. Thyra Frank er ikke medlem af Folketinget. Det var hun fra 2011 til 2015, men hun blev ikke genvalgt ved det seneste valg, hvor mandatet i Nordjylland i stedet gik til Christina Egelund, der nu er blevet politisk ordfører.

Thyra Frank således er hentet ind udefra som ældreminister efter dannelsen af VLAK-regeringen.

- Ældreministeren har helt ret i, at det er ude i den enkelte kommune, at man tilrettelægger den kommunale service. Vi har kommunalt selvstyre. Derfor er det kommunalbestyrelsen, der står til ansvar, siger Løkke.

Statsministeren giver bolden videre til vælgerne. 

- Det skal man huske på, når der er kommunevalg næste år. Regeringen vil gerne give en hjælpende hånd med at fjerne de regler, som er en barriere for den gode opgaveløsning, siger han.

Kommission skal hjælpe på vej

Statsministeren minder om, at der findes plejehjem, som sørger for en god ældrepleje, mens der er plejehjem med samme midler, som ikke får det til at fungere på tilfredsstillende vis.

Det er ældreministerens ansvar at fjerne de barriere, der måtte være i den forbindelse, men Thyra Frank står ikke alene.

- Det er derfor, vi nedsætter en ledelseskommission, fordi vi gerne vil skabe en offentlig sektor, hvor der er mere tillid til de faglige kompetencer, som personalet har, siger Løkke.

Thyra Frank har mandag også selv svaret igen på den kritik, der er af hende.

- Når jeg engang er færdig med det job, jeg har sagt ja til som ældreminister, så er jeg overbevist om, at så kan de pårørende, beboerne, personalet og ledelsen mærke, at det er blevet bedre, siger hun.