Politik

LA-ungdomsformand stemte ja til pædofili på internt forum: Nu forklarer han sig

Lækket screenshot fra et internt debatforum for Liberal Alliances Ungdom er taget ud af konteksten, siger formanden for Liberal Alliances Ungdom.

- Går du ind for pædofili?

Sådan lyder spørgsmålet på et billede fra et internt Facebook-debatforum, der tilhører Liberal Alliances Ungdom.

På afstemningen kan man se, at ungdomsorganisationens landsformand Stefan Roy Frederiksen har svaret ”ja” til spørgsmålet – sammen med 11 andre LAU-medlemmer.

Nedenunder ses en kommentar fra Stefan Roy Frederiksen.

- Jeg mener ikke, at jeg har en ret til at bestemme over andre mennesker, der frivilligt indgår aftaler, skriver han.

Det viser et screenshot, som den konservative folketingskandidat Casper Stefani har offentliggjort på sin Facebook-profil.

- Det var karikeret

Stefan Roy Frederiksen understreger over for TV 2, at screenshottet er taget ud af en sammenhæng. 

- Vi har haft en intern diskussion om den seksuelle lavalder, som jeg personlig har ytret kunne sænkes fra 15 til 14 år. Det blev karikeret og sat op på den her måde – og hvis man mente anderledes, så var man pædofil. Ingen i Liberal Alliance eller Liberal Alliances Ungdom er for pædofili, og fordi ingen mener det, kunne man sætte det op på den her måde. For at karikere spørgsmålene kommenterede jeg på det, siger han.

Ifølge Stefan Roy Frederiksen er kilden til lækagen et nu tidligere medlem af Liberal Alliances Ungdom. Den pågældende har forladt Liberal Alliances Ungdom til fordel for Konservativ Ungdom, siger LAU-formanden.

- Det hele er taget ud af konteksten for at få mig til at se dum ud. Der er ingen medlemmer af Liberal Alliances Ungdom, der går ind for pædofili.

Lavere seksuel lavalder

Hvorfor mener du, at den seksuelle lavalder bør sænkes?

- Jeg husker selv, hvordan det var at være 14, og jeg mener godt, man kan diskutere om det giver mening, at 14-årige ikke har ret til at gøre, hvad de vil med deres krop – forudsat at der ikke er nogen former for tvang involveret.

Episoden her får konsekvenser for Liberal Alliances Ungdoms måde at debattere på fremover.

- Ledelsespersoner kommer nok ikke til at gå ind i debatterne på samme måde. Debatterne må foregå i lokalforeningerne og ikke på skrift på internettet, siger han.

- Jeg tror, at hvis man gennemgik dine eller mine Facebook-beskeder og sms’er, ville der også der være indhold, som kunne misforstås af andre, hvis de blev taget ud af sammenhængen.

Stefan Roy Frederiksen har været i gang med at gennemgå Liberal Alliances Ungdoms interne debatforum og kan konstatere, at der ikke er lignende debatter, der ville kunne misforstås af andre.