Politik

Engell om Thyra Frank-interview på TV 2: Helt grotesk

Der venter nyudnævnte ældreminister Thyra Frank en hård tid som minister, hvis hun ikke tager ansvar, vurderer Hans Engell efter kritisk interview.

Hvis ikke Thyra Frank (LA) tager ansvar, kan den nyudnævnte ældreminister se frem til en ualmindelig hård tid på ministerposten. 

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter Thyra Frank er kommet i modvind for at have placeret ansvaret for kritisable forhold på landets plejehjem og i hjemmeplejen hos kommunerne.

- Hvis hun kun kaster det hele over på kommunen og ikke tager sit ministeransvar, så står hun over for store problemer, fastslår Hans Engell.

"Grotesk" interview

TV 2 har den seneste uge kunnet berette om flere ældre, der lever under uværdige forhold, og søndag var tiden kommet til at høre, hvad Danmarks nye ældreminister ville stille op med problemerne. 

I et interview på TV 2 lød budskabet fra Thyra Frank, at det er op til kommunerne at finde ud af, hvordan tingene kan gøres bedre for at undgå de kritisable forhold. Men det er langt fra et tilfredsstillende svar, mener den politiske kommentator. 

- Hele interviewet var jo grotesk, fordi hun ikke tog ansvar, siger han og uddyber. 

- Når regeringen nu har besluttet at oprette et ministerium for ældre, så sender det et signal om, at området har særlig prioritet. Og så nytter det ikke noget, at man har en minister, som frasiger sig sit ansvar.

Se interviewet  med Thyra Frank i videoklippet herunder:

Kommunerne må selv kontrollere, om der er værdige forhold på deres plejehjem, lyder det fra den nye ældreminister.

Kritiseres fra flere sider

Mandag lægger både FOA og Ældre Sagen pres på ministeren og efterlyser, at Thyra Frank skrider til handling. Direktør i Ældre Sagen, Bjarne Hastrup, har tilmed indkaldt ministeren i hastemøde. 

Heller ikke hos Dansk Folkepart er gruppeformand Peter Skaarup (DF) imponeret over den nye minister. 

- Det er en udfordring, at vi har en ældreminister, der siger, at hun og regeringen ikke kan gøre noget ved problemerne. Man må som minister stå ved sit ansvar, siger DF'eren til TV 2.

Dansk Folkepartis Peter Skaarup kritiserer ældreminister Thyra Frank, som fralægger sig ministeransvar i sag om kritisable forhold i ældreplejen.

TV 2 NEWS politiske redaktør, Anders Langballe, er spændt på, hvordan Dansk Folkeparti kommer til at håndtere Thyra Frank som minister.

- Hun er ikke som de andre. Hun er en minister, som ikke er minister, fordi hun har vist, at hun kan det parlementariske spil. Hun har sådan set - hvis man kan tillade sig at sige det - nærmest vist det modsatte.

Anders Langballe kommenterer på ældreminister Thyra Franks position i regeringen.

Hvert minut tæller

Ifølge Hans Engell er hvert minut gældende for Thyra Frank i øjeblikket. 

- Hun er nødt til meget hurtigt at definere, hvad hun vil som minister, og hvad ministeriet har til formål, understreger han. 

Du kan se interviewet med Thyra Frank i klippet nedenfor. 

Thyra Frank (LA) håber, at opmærksomheden på kritisable forhold på plejehjem får kommunerne til at reagere.