Politik

Thyra Frank i hård modvind: - Jeg har mistet alt for dig

Ældreminister Thyra Frank har lagt ansvaret om værdige forhold på landets plejehjem over til kommunerne. Det har bragt sindene i kog.

- Thyra Frank. Synes ærligt talt bare, du skal takke nej til din nuværende stilling.

Sådan skriver en bruger, Nina Lind, på TV 2s Facebook-side, efter at ældreminister Thyra Frank (LA) søndag meldte ud, at kommunerne selv må kontrollere, om der er værdige forhold på deres plejehjem. Det var ikke hendes ansvar.

Og kommentaren fra Nina Lind står ikke alene.

Siden Thyra Frank gjorde det klart, at de ældre ikke skal regne med, at hun bliver ministeren, der får forbedret forholdene på de danske plejehjem, har debatten raset på TV 2s Facebook-side. Og her er meldingen klar: Thyra Frank bør ikke løbe fra sit ansvar.

- En ældreminister som mener, kommunerne selv skal løse problemerne!!! Hvad skal vi med sådan en minister, hvis hun ikke vil hjælpe med at forbedre forholdene? Det er meget kritisabelt, skriver Pia Kopietz.

- Thyra Frank - det er din opgave som ældreminister at forbedre forholdene på plejehjemmene - hvad skal du ellers lave for din høje løn, tilføjer Dorte Nielsen.

Andre brugere på Facebook kalder den nye ældreminister for "en joke", og nogle har "tabt alt for hende". Men fælles for størstedelen af kommentarerne er, at Danmarks nye ældreminister ikke er sin opgave voksen.

- Det er hende, der skal ud og se på forholdene. Nu, hvor vi har fået en ældreminister, skal hun da tage ud og besigtige forholdene. Det er det, hun skal. Og så skal hun samle erfaringer fra steder, hvor det fungerer, så de andre kan lære det, konstaterer Bodil Bach.

Se hele indslaget med Thyra Frank her:

Thyra Frank (LA) håber, at opmærksomheden på kritisable forhold på plejehjem får kommunerne til at reagere.

Tilliden er væk

Thyra Franks udmelding kommer, i forbindelse med at TV 2 i den seneste tid har fortalt en række historier om uværdige forhold i ældreplejen på landets plejehjem.

Her er fortællinger om blandt andet Hans Schuster, som er beboer på Skovvænget Plejecenter i Bjerringbro. Han måtte gå rundt med gennemblødte bukser - fordi bleen ikke blev skiftet i tide.

Også Gerda Møller har fået dårlige pleje. Hun lå døende i sin seng og blev mere og mere svækket, indtil hun blev flyttet til et andet plejehjem, hvorefter hun fik det bedre, kom op af sengen og fik sit sprog tilbage.

Historierne om uværdige forhold i ældreplejen er mange, og ifølge mange af brugerne på TV2s Facebook-side er det derfor også endnu mere grotesk, at landets nye ældreminister ikke tager kampen op. Især da Thyra Frank er kendt for at skabe en god alderdom i sin tid som leder på plejecentret Lotte.

- Undskyld Thyra, men har tabt alt for dig og din politik. Du skulle have blevet i dit lille plejehjem, det var du god til, nu går det helt galt for dig desværre, skriver Benny Larsen.