Thyra Frank i hård modvind: - Jeg har mistet alt for dig

Ældreminister Thyra Frank har lagt ansvaret om værdige forhold på landets plejehjem over til kommunerne. Det har bragt sindene i kog.

- Thyra Frank. Synes √¶rligt talt bare, du skal takke nej til din nuv√¶rende stilling.

S√•dan skriver en bruger, Nina Lind, p√• TV 2s Facebook-side, efter at √¶ldreminister Thyra Frank (LA) s√łndag meldte ud, at kommunerne selv m√• kontrollere, om der er v√¶rdige forhold p√• deres plejehjem. Det var ikke hendes ansvar.

Og kommentaren fra Nina Lind står ikke alene.

Siden Thyra Frank gjorde det klart, at de √¶ldre ikke skal regne med, at hun bliver ministeren, der f√•r forbedret forholdene p√• de danske plejehjem, har debatten raset p√• TV 2s Facebook-side. Og her er meldingen klar: Thyra Frank b√łr ikke l√łbe fra sit ansvar.

- En √¶ldreminister som mener, kommunerne selv skal l√łse problemerne!!! Hvad skal vi med s√•dan en minister, hvis hun ikke vil hj√¶lpe med at forbedre forholdene? Det er meget kritisabelt, skriver Pia Kopietz.

- Thyra Frank - det er din opgave som √¶ldreminister at forbedre forholdene p√• plejehjemmene - hvad skal du ellers lave for din h√łje l√łn, tilf√łjer Dorte Nielsen.

Andre brugere p√• Facebook kalder den nye √¶ldreminister for "en joke", og nogle har "tabt alt for hende". Men f√¶lles for st√łrstedelen af kommentarerne er, at Danmarks nye √¶ldreminister ikke er sin opgave voksen.

- Det er hende, der skal ud og se p√• forholdene. Nu, hvor vi har f√•et en √¶ldreminister, skal hun da tage ud og besigtige forholdene. Det er det, hun skal. Og s√• skal hun samle erfaringer fra steder, hvor det fungerer, s√• de andre kan l√¶re det, konstaterer Bodil Bach.

Se hele indslaget med Thyra Frank her:

Thyra Frank (LA) håber, at opmærksomheden på kritisable forhold på plejehjem får kommunerne til at reagere.

Tilliden er væk

Thyra Franks udmelding kommer, i forbindelse med at TV 2 i den seneste tid har fortalt en r√¶kke historier om uv√¶rdige forhold i √¶ldreplejen p√• landets plejehjem.

Her er fort√¶llinger om blandt andet Hans Schuster, som er beboer p√• Skovv√¶nget Plejecenter i Bjerringbro. Han m√•tte g√• rundt med gennembl√łdte bukser - fordi bleen ikke blev skiftet i tide.

Ogs√• Gerda M√łller har f√•et d√•rlige pleje. Hun l√• d√łende i sin seng og blev mere og mere sv√¶kket, indtil hun blev flyttet til et andet plejehjem, hvorefter hun fik det bedre, kom op af sengen og fik sit sprog tilbage.

Historierne om uv√¶rdige forhold i √¶ldreplejen er mange, og if√łlge mange af brugerne p√• TV2s Facebook-side er det derfor ogs√• endnu mere grotesk, at landets nye √¶ldreminister ikke tager kampen op. Is√¶r da Thyra Frank er kendt for at skabe en god alderdom i sin tid som leder p√• plejecentret Lotte.

- Undskyld Thyra, men har tabt alt for dig og din politik. Du skulle have blevet i dit lille plejehjem, det var du god til, nu g√•r det helt galt for dig desv√¶rre, skriver Benny Larsen.