Politik

Anker Boye træder tilbage om fire uger

Ved årsskiftet vil Odenses borgmester Anker Boye (S) træde tilbage og overlade stolen til partifællen Peter Rahbæk.

En æra er snart forbi i Odense.

66-årige Anker Boye (S), der har været byens borgmester i samlet mere end 20 år, stopper ved årsskiftet. Han bliver afløst af partifællen Peter Rahbæk.

- Der er optimisme og udvikling i byen nu. Jeg synes, jeg kan aflevere en by, der strutter af optimisme, siger Anker Boye til TV 2.

Tilbage i januar sagde han, at han ikke ville genopstille ved det næste kommunalvalg, der skal afholdes til efteråret. Men nu fremskynder han altså sin tilbagetræden.

Vil give afløser chancen

Anker Boye er dog ikke helt færdig med politik, når kalenderen siger 2017. Han vil fortsætte i byrådet perioden ud.

- Jeg vil gerne skabe en blød overgang, så nu træder jeg lige et par skridt ned ad stigen, siger han.

Op ad stigen kravler altså 39-årige Peter Rahbæk Juel, der har siddet i byrådet i Odense siden 2006. Anker Boye erkender, at hans tilbagetræden før tid delvist skyldes, at afløseren skal køres i stilling til valget.

- Jeg vil selvfølgelig gerne give ham en bedre mulighed for at sætte sig i stolen efter valget, siger Anker Boye.

Sommerfugle i maven

Anker Boye var i første omgang borgmester fra 1994 til 2005, hvor han tabte valget. Fra 2010 blev han igen borgmester.

- Anker er en af de mest markante borgmestre i Odenses historie. Han har stået i spidsen for at hive Odense ud af krisen gennem byudvikling, vækst og skabelse af flere arbejdspladser. Derfor er jeg stolt over den tillid, Anker viser mig ved at pege på mig som hans afløser, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet. Jeg har selvfølgelig sommerfugle i maven, men jeg er klar til at smøge ærmerne op og tage fat, skriver Peter Rahbæk Juel i en pressemeddelelse.

Når det politiske liv til efteråret altså er helt slut for Anker Boye, har han ikke helt konkrete planer. Men han håber på at kunne komme med 'i et par bestyrelser', som han siger.