Politik

Ny minister: Jeg vil ikke forholde mig til om man kan takke jyder i film

Der er i orden, at DR viser en film med en tekst, der takker indvandrere i Danmark, siger den nytiltrådte kulturminister Mette Bock (LA).

DR bliver ikke partisk eller bryder reglerne ved at vise en Cirkeline-film med slutteksten "tak til alle flygtninge og indvandrere, fordi de har beriget det danske samfund."

Det siger den nye kulturminister, Mette Bock (LA) på sit første samråd som minister i Folketingets kulturudvalg.

- Man må se på den samlede sendeflade for at vurdere, om DR er partisk. Man kan ikke kun se på det enkelte program.

Omdiskuteret sætning i rulleteksterne

Socialdemokratiets kulturordfører Mogens Jensen ville høre ministeren, om det ville være et problem at takke jyder og fynboer for at berige det danske samfund i rulleteksterne.

- Helt i parentes vil jeg sige, at alle burde vide, at man har meget at takke os hyder for, svarede Mette Bock. 

- Men så på samme måde som jeg ikke vil forholde mig til, hvem man takker for i et enkelt program, når det drejer sig om Cirkeline-filmen, og jeg vil heller ikke forholde mig til, om man eksempelvis kan takke jyder. Det undlader jeg at forholde mig til.

Filmen "Cirkeline og verdens mindste superhelt" fra 2004 er kommet til diskussion, efter DR for nylig har vist filmen.

Den omdiskuterede sætning om flygtninge og indvandrere falder under filmens rulletekster.

Kulturminister Mette Bock (LA) debuterede torsdag i samråd i Folketinget om rulleteksterne til filmen 'Cirkeline og verdens mindste superhelt'.

Jeg tænker, at teksten kan opfattes politisk. Det medgiver jeg, og det kan jeg jo også konstatere, at den er blevet

Mette Bock (LA), kulturminister

Politisk tolkning må være individuel

Det er Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus, der har indkaldt ministeren til samrådet. Han ville også vide, om budskabet kan tolkes politisk.

- Det er efter min opfattelse et spørgsmål, som vi hver især må tage stilling til. Jeg tænker, at teksten kan opfattes politisk. Det medgiver jeg, og det kan jeg jo også konstatere, at den er blevet, siger Mette Bock.

Man kan ifølge ministeren enten opfatte teksten som en sarkastisk kommentar til flygtningedebatten - eller som en lovprisning af den mangfoldighed, flygtninge og udlændinge har bibragt det danske samfund.