News 10 år

Løkke ønsker TV 2 NEWS tillykke med "særlig hilsen"

Statsministeren synes godt, TV 2 NEWS kunne bruge mere tid på politik. Folketingets formand mener, at kanalen er et løft af den politiske dækning.

På Christiansborg er der i dag kommet flere lykønskninger til dagens 10 års-fødselar, TV 2 NEWS.

Efter at han havde holdt sin redegørelse til Folketinget om den nye regering, kom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) med en lykønskning.

Det skete efter, at TV 2 NEWS’ politiske reporter ville høre ham om regeringen kan leve med en skattereform, der ikke indeholder lettelser af den i de seneste måneder så omtalte topskat, men kun lettelser andre steder – eksempelvis på bundskatten.

- Nu ved jeg godt, at NEWS har fødselsdag i dag, og tillykke med det. Det får mig til at sende en helt særlig hilsen. Jeg synes, der bliver brugt alt for lang sendetid på sådan nogle processpørgsmål, lød hilsenen fra statsministeren, da han mødte pressen efter sin tale i salen. 

Mere oplyst debat

Det er vel meget relevant at høre, om I kan få jeres politik igennem?

- Jo jo, men først og fremmest er det måske relevant at forstå vores politik. Det synes jeg vil være godt, hvis vi kunne trække samfundsdebatten derhen, at partier og regering og andre fik lov til at folde deres politik ud – før det hele går op i et spørgsmål om, hvem der skal sidde på hvilke poster, og hvem der har hvilke krav. Jeg tror, Danmark har brug for en lidt mere oplyst debat, der handler om, hvad der er Danmarks udfordringer.

Det er også blevet til en hilsen fra Lars Løkke Rasmussen på Twitter.

- Tillykke, TV 2 NEWS. Jeres røde mikrofon og snurrende helikopter har været følgesvend for mig de seneste 10 år. Tak for jeres trofasthed.

Først og fremmest tillykke. Det skal man jo sige til en 10-årig. Små børn bliver altid glade, når man siger tillykke.

Pia Kjærsgaard (DF), Folketingets formand

NEWS er blevet et politisk vilkår

En af dem, der både har været aktiv i dansk politik både før og efter TV 2 NEWS, er Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF).

- Først og fremmest tillykke. Det skal man jo sige til en 10-årig. Små børn bliver altid glade, når man siger tillykke. NEWS har betydet meget, for debatten er der jo hele tiden, hvis man ellers gider tænde for tv’et, siger hun.

Det er ifølge Folketingets formand både godt og skidt – men mest godt.

- Når vi gerne vil have nogle gode nyheder ud som politikere, så må vi også finde os i, at vi bliver fanget, når der er noget, der er mindre godt. Det er tiden, siger hun.

- Det tager overhånd

Tager det overhånd, at vi altid er der?

- Ja, det synes jeg. Politikere er også kun mennesker, og heldigvis for det. Vi husker alle sammen, hvordan Lisbeth Bech Poulsen brød sammen, og det synes jeg var lidt trist, at hun ikke fik lov til at få fred og være sig selv. I får lidt blodrus, og det kan jeg ikke så godt lide, siger Pia Kjærsgaard.

Hun refererer til et nærmest ikonisk NEWS-øjeblik, hvor SF’eren Lisbeth Bech Poulsen var ganske bevæget efter et gruppemøde i SF tilbage i 2012. Her blev den daværende S-R-SF-regerings skatteaftale med de borgerlige partier diskuteret. En aftale, som Bech Poulsen tidligere havde luftet sin utilfredshed med – men som hun blev nødt til at stemme for, hvis hun skulle forblive SF’er.

Blev bare på Borgen

Fra tid til anden lufter både mediechefer og politikere, at de politiske journalister burde forlade Christiansborg helt. Men så langt vil Pia Kjærsgaard ikke gå. Senest Politikens lederskribent Amalie Kestler.

- Jeg tror egentlig, det er godt, I er her, men I skal bare forstå – og det får I jo også nogle påmindelser om engang indimellem – at I er gæster. Det er folkets Christiansborg, men det er politikerne, der arbejder her. Man skal respektere hinanden, siger hun, der selv er en flittig NEWS-seer.

Hun har ét godt råd til TV 2 NEWS:

- Pas på. Det er et vigtigt medie. Man skal passe på, at man ikke bare vil overgå andre i nyhedshungeren. Det skal være seriøst.