Kæledægge, klumpedumpe, bleg eller erfaren? De ni nye ministres styrker og svagheder

16x9
Løkke dannede sin tredje regering mandag - for første gang med både Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Hvem er udfordret fra start, og hvem har fået netop den post, der passer til dem? TV 2s politiske analytiker giver sin vurdering.

Den nye regering trak i arbejdstøjet mandag - og de nye ministre har allerede fået de første indkaldelser til samråd.

Allerede tirsdag fik ældreminister Thyra Frank (LA) sin første invitation til kaffe med medlemmerne af Folketingets sundheds- og ældreudvalg. Her vil SF høre, hvad hun gøre for at forbedre ældreplejen rundt i kommunerne. Og onsdag eftermiddag er justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kaldt i hasteforespørgsel i Folketinget om hvad han vil gøre for at stramme op over for rockere og bander.

De ni nye ministre fra Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance - seks mænd og tre kvinder - kommer med vidt forskellig erfaring. Kun én har været minister tidligere, en anden har været borgmester og en tredje leder af et meget omtalt plejehjem på Frederiksberg.

Men hvad er egentlig deres styrker og svagheder? Det har vi bedt TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen om at komme med et bud på.

Klik rundt i mosaikken herunder og læs Peter Lautrup-Larsens vurdering af ministrene.

Sådan er de ni nye ministre ifølge Peter Lautrup-Larsen