Direkte fra barsel til ministerbil

16x9
I går var Mai Mercado på barsel med sit andet barn. I dag er hun blevet minister. Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

De Konservatives Mai Mercados barsel sluttede brat i dag, da hun blev udnævnt til børne- og Socialminister.

I går var dagens opgaver at skifte ble og passe datteren på seks måneder. Men fra i dag ændrer dagligdagen sig markant for den 36-årige Mai Mercado, der er blevet udnævnt til Børne- og Socialminister. Alt det praktiske er ordnet ved at hendes mand rykker sin barsel og familien træder til.

- I går var jeg på barsel. Og jeg har gået og sagt hele dagen i dag, at når man kommer direkte fra barsel og bliver børnenes minister, så har man ’hands on experience’. Nu har jeg så også skilsmisserne, så nu bliver jeg næsten bekymret over, hvad det ender med, siger hun med et smil, mens hun holder den obligatoriske tale ved overdragelsen i ministeriet.

Mai Mercado citerede den tidligere konservative socialminister Palle Simonsen for at sige, at ’et samfund skal kendes på, hvordan man behandler sine udsatte borgere’.

- Vi må bare erkende, at der er mennesker, der bliver skubbet ud over kanten. Hvad enten det er fordi, man er født med handicap, der gør det sværere at komme ind på arbejdsmarkedet, eller man bliver ramt af nogle livsbegivenheder, der skubber en uden for fællesskabet. Det bliver min opgave som minister, at alle skal være i fællesskabet, siger hun.

Mai Mercado overtager Socialministeriet fra Karen Ellemann og har altså fået det udvidet til også at skulle rumme børnene, der før lå i Undervisningsministeriet hos Ellen Trane Nørby.

Her er regeringens 22 ministre