Regeringsforhandlinger

Papes gruppe bakker op om grundlaget: Der er de aftryk, vi sagde, der skulle være

Efter gennemgang af hovedpunkter i regeringsgrundlag støtter K's folketingsgruppe regeringsdeltagelse.

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen har fuld opbakning fra partiets folketingsgruppe til at gå i regering.

Det fastslår han efter søndag formiddag at have gennemgået hovedpunkterne i det kommende regeringsgrundlag med folketingsgruppen.

Dermed er vejen banet for, at De Konservative kan sige endegyldigt ja til at gå i regering på et møde på Marienborg søndag.

- Hvis konturerne ender, som det ser ud til nu, så synes vi selv, at vi har fået et rigtig godt grundlag at sidde i regering på, sagde Søren Pape Poulsen efter mødet.

- Der er de aftryk, vi sagde, der skulle være

Han har nu fuld opbakning til at fortsætte forhandlingerne. 

- Folk kan se, at der er de aftryk, vi sagde, der skulle være, for at vi overhovedet kan træde ind i regeringen. Det er selvfølgelig med det forbehold, at der er nogle ting, vi ikke er færdige med endnu. Men det tror jeg, vi bliver. 

K-formanden vil ikke gå nærmere ind i indholdet, men lover, at der er tydelige konservative fingeraftryk på det. Hvilke knaster, der stadig er, ville han ikke kommentere på.

Jeg vil godt sige så meget, at hvis vi går i regering, så tænker jeg, at jeg skal være minister

Søren Pape Poulsen (K), partiformand

- Det handler lige så meget om, at der er en god stemning. Vi går efter at blive enige. Men vi har stadig nogle ting, vi skal have på plads.

Hvornår de kommer det, havde Søren Pape Poulsen ikke noget bud på.

- Det synes jeg, du skal spørge statsministeren om, sagde han, der heller ikke ville løfte sløret for, hvilken ministerpost han selv vil have.

- Jeg vil godt sige så meget, at hvis vi går i regering, så tænker jeg, at jeg skal være minister, sagde Søren Pape Poulsen storsmilende. 

"Tryghed for boligejerne" i nyt regeringsgrundlag

Det Konservative Folkepartis politiske ordfører, Mette Abildgaard, var med til gruppemødet. Hun vil ikke fortælle meget om det konkrete indhold, men siger, at der er kommet "meget solide konservative resultater". Blandt andet i form af "tryghed for boligejerne," som hun formulerer det.

Og selvom Mette Abildgaard med den formulering ikke siger så meget, er det ifølge politisk kommentator Søs Marie Serup et tegn på, hvad vi kan vente os.

- Når hun siger, at det har været afgørende for de konservative at sikre tryghed for boligejerne, må vi næsten formode, at de har fået det, de bad om. Blandt andet en fastfrysning af grundskylden i nogle år frem. Ellers ville hun ikke fremhæve det, siger Søs Marie Serup.

De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard fortæller, at der er solide konservative aftryk i det nye regeringsgrundlag.

Ny regering stadig afhængig af DF

Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har den seneste tid forhandlet med Venstre om et nyt regeringsgrundlag.

Det sker efter, at Venstre inviterede de to partier til at deltage i en ny regering på partiets landsmøde i Herning tidligere i november.

Siden folketingsvalget i 2015 har Venstre været alene i en mindretalsregering med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti som støttepartier.

Med 53 mandater bag sig i Folketinget vil en ny regering vil fortsat have behov for Dansk Folkepartis mandater for at danne flertal.

Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er politisk langt fra hinanden, ikke mindst i forhold til væksten i den offentlige sektor og omkring topskatten.