Ny regering

Ny regering: Licensen skal ned, DR på slankekur og TV 2 sælges

Den borgerlige trekløverregering lægger op til en del ændringer på medieområdet.

De cirka 99 procent af befolkningen, der ejer licenspligtigt udstyr såsom tv, smartphone og computer, kan fremover se frem til at slippe billigere i medielicens.

I hvert fald hvis den nye borgerlige trekløveregering får magt, som den har agt. I regeringsgrundlaget lægger regeringen op til at nedsætte medielicensen, der i dag er på 2.492 kroner årligt.

- Der er behov for i højere grad at målrette DR’s produktion til mere grundlæggende public service for at fokusere stærkere på produkter, der ikke udbydes af kommercielle udbydere samt for at reducere antallet af kanaler, skriver trekløverregeringen.

Inden udløbet af medieforliget i 2018 vil regeringen komme et med et konkret forslag til slankningen af DR og den lavere licens.

Forberedelserne af TV 2-salg skal i gang

Samtidig vil regeringen sætte gang i de indledende manøvrer til en privatisering af TV 2. Disse forberedelser skal påbegyndes allerede næste år, så TV 2 kan komme på private hænder, når medieforliget udløber i 2018.

Det er uvist hvorvidt en ny ejer af TV 2 fortsat skal være underlagt de såkaldte public service-forpligtelser, der blandt andet indebærer nyheds- og aktualitetsprogrammer i et bestemt antal timer årligt.

- Regeringen vil sikre, at der fortsat er et bredt udbud af public service-indhold efter en privatisering af TV 2, hedder det i grundlaget.

Tidligere har regeringens parlamentariske grundlag, Dansk Folkeparti, foreslået at beskære DR’s budgetter drastisk, men når det kommer til TV 2, vil partiet beholde public service-forpligtelserne, ligesom partiet også vil kræve af en privat ejer, at hovedsædet fortsat ligger i Odense.

Oppositionen har hidtil været modstander af et salg af TV 2.